Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim İş…

Öğretmen üyesi İsmail Yeşilkaya’nın

Öğretmen üyesi İsmail Yeşilkaya’nın Antakya’da KOVİD’den ölmesinin faturasını kesti:

Sorumlu Sizsiniz! Vicdanınız Rahat Mı?

Hatay Eğitim İş, üyesi olan, Antakya Ekinci Nevzat Ceylan İlkokulu’nda öğretmenlik yapan İsmail Yeşilkaya’nın, yakalandığı koronavirüsten hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığını suçladı, “Sorumlu sizsiniz! Vicdanınız rahat mı?” diye sordu.
İsmail Yeşilkaya’nın Kovid’den ölümüyle ilgili olarak Hatay Eğitim İş’in açıklaması şöyle:
“Maalesef geçen hafta, bir meslektaşımızı, bir arkadaşımızı, üyemizi kovid-19’a kurban verdik. İsmail Yeşilkaya… O da diğerleri gibi mesleğine aşık iyi bir öğretmen, iyi bir arkadaş, dost ve babaydı. 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlamış, ama maalesef birçok meslektaşımız gibi henüz aşı sırası gelmemişti.
Kendisi, Şubat ayında kameralar karşısında aşısını olarak, sanki o an tüm eğitim emekçileri aşılanmış algısı yaratan Milli Eğitim Bakanına soruyoruz… Daha kaç canımızı kaybetmemiz gerekiyor? Kaybettiğimiz canların hesabını kim verecek?
Eğitim, elbette yüz yüze yapılmalıdır. Fakat sağlık ve yaşam hakkının her şeyden önce geldiğinin bilinmesi gerekir. Pandeminin ilk gününden itibaren, eğitim öğretimin gerekli önlemler alınarak yüz yüze yapılması gerektiğini savunmamıza rağmen, bugün gördük ki, bırakın gerekli önlemleri almayı, salgının başladığı günlerde iki tane maskeyi dağıtamayanlar, vatandaşların ve eğitim emekçilerinin aşılanması konusunda da sınıfta kalmıştır.
Öğretmenler, salgının ilk gününden bugüne kadar, eğitim öğretimle ilgili üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmiştir. Hatta görev tanımları içinde olmayan eğitim öğretim hizmetleri dışında; filyasyon ekipleri, 112 görevlendirmeleri gibi görevleri de gönüllü olarak yerine getirmiştir. Buna rağmen, ‘Öğretmenler, yattıkları ve oturdukları yerden, işe gitmeden para alıyorlar’ diyenlere soruyoruz…
-Pandemiyi öğretmenler mi çıkarmıştır?
-Okulları öğretmenler mi kapatmıştır?
-Okulları, eğitim emekçileri aşılamadan öğretmenler mi açmıştır?
Sağlık Bakanı, ‘Vakaların artmasının sorumlusu 84 milyon olarak hepimiziz’ diyor. Bu işin ve bu ölümlerin sorumluları bizler değiliz. Bu işin sorumluları, zamanında gerekli önlemleri almayanlardır. Bu işin sorumluları, sorumsuzca kongre yapanlardır. Bu işin sorumluları, futbolculara öğretmenden önce aşı sıralaması önceliği verenlerdir. Bu işin sorumluları, okulların personel, temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılamadan okulları açanlardır. Bu işin sorumluları, çalışanları aşılanmadan kendisi aşılanan Milli Eğitim Bakanı’dır. Bu işin sorumluları, aylarca gerçek rakamları halkından saklayan Sağlık Bakanıdır. Bu işin sorumluları, siyasi iktidardır.
Bu işin sorumluları biz değiliz, sizsiniz!” -Cemil Yıldız-