Eğitim İş ve CHP’den çevre protestosu 

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Eğitim İş Sendikası Hatay 2 No’lu Şube üyeleri, CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara’nın da katılımıyla Angus hayvanlarının sevkiyatının çevresel etkilerini protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Eğitim İş Hatay 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Özkan Parlar, İskenderun’un son günlerde Angus hayvanlarının sevkiyatından kaynaklanan şiddetli kokular altında zor zamanlar geçirdiğini […]

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Eğitim İş Sendikası Hatay 2 No’lu Şube üyeleri, CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara’nın da katılımıyla Angus hayvanlarının sevkiyatının çevresel etkilerini protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan Eğitim İş Hatay 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Özkan Parlar, İskenderun’un son günlerde Angus hayvanlarının sevkiyatından kaynaklanan şiddetli kokular altında zor zamanlar geçirdiğini belirtti. Parlar, “Kentimizin havasına, suyuna, denizine, toprağına, ormanına ve insanına yapılan bu acımasız saldırılara dur demek için buradayız. Angus sevkiyatları, diğer limanlarda dirençle karşılaşıldığı için genellikle İskenderun üzerinden gerçekleştiriliyor ve bu durum çeşitli açıklamalarla normalleştirilmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ise, İskenderun halkının sağlığını tehdit eden bu duruma karşı sessiz kalmayacaklarını ifade ederek yetkilileri sorumluluk almaya çağırdı.

Basın açıklamasına CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, Çevre Koruma Derneği ve Emekliler Derneği temsilcileri de destek vererek katıldılar.- Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version