Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim İş’ten Erbaş’a tepki:

10 Kasım günü Atatürk

10 Kasım günü Atatürk düşmanı ziyareti kabul edilemez…

Hatay Eğitim İş, 10 Kasım günü, Diyanet İşleri Başkanı’nın Atatürk düşmanı birisini ziyaret etmesinin kabul edilemez olduğunu bildirdi ve sert tepki gösterdi. Eğitim İş Hatay Şubesi Yönetimi adına Başkan Suat Sadış imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında gördüğümüz bazı karanlık tablolar, Cumhuriyet ruhu ve Atatürk’ün aklına ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Atatürk’ün kurduğu kurumlardan olan Diyanet İşleri’nin Başkanı Ali Erbaş, yurtsever insanlardan toplanan paralarla alınan lüks aracına binip, 10 Kasım’da ünlü bir Atatürk düşmanını ziyaret etmiştir.
Ekonomik krizden yabancı ülkelerle yaşanan sorunlara kadar hemen her konuyu hutbelerine taşırken, 10 Kasım’ı hutbelerine dahil etmeyen Erbaş’ın, Kurtuluş Savaşı için ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı bir soytarıyla poz vermesi, kuruma hakim olan zihniyetini de ortaya koymuştur.
AKP iktidarı süresince, bazı yıllarda aldığı bütçe Milli Eğitim Bakanlığı’nı bile geçen bu kurumun başındaki zatın, bu kadar cahil ve vatanının tarihinden uzak olmasını, bu kurumun başındayken yaptığı bu densiz ziyareti kınıyoruz! Bu çarpık, kendi tarihinden bihaber, çağın aydınlığından ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların ışığından uzak zihniyetin, Atatürk’ün ulusun kalbindeki yerini, çirkin oyunlarla yok edebilmeleri olasılık düzeyinde dahi mümkün değildir.
Emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vermiş, diğer uluslara da bağımsızlık ateşi yakmış Ulusumuzun ‘kurtarıcısı’ da ‘Büyük Önderi’ de, Türk Ulusu var olduğu sürece Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu gerçeği kabullenemeyip kendilerine yeni önderler arayan bu zihniyetin kat edebileceği yol ise, ulusun benliğinde değil, olsa olsa kötü anılarında kalmaya mahkumdur.
Büyük Önderimize yönelik bu ve benzeri saldırılara asla izin vermeyecek, sistematik olarak yapılan bu itibarsızlaştırma faaliyetlerine asla sessiz kalmayacağız.
Gazi Mustafa Kemal’in tek bir işaretiyle milyonlarca atası Şehitlik mertebesine yükselen ulusumuz rahat olsun. Onlardan aldığımız güçle, nöbetteyiz. Atatürk’ün eğitimcileri olarak da nöbeti kesintisiz devralacak bir nesil yaratmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” -Cemil Yıldız-