Eğitim İş’ten Sert Uyarı: Terörle Pazarlık Barış Getirmez

Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Kuş, Cumhuriyetin öğretmenleri olarak terörle mücadelede taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, teröristlerle yapılan pazarlıkların barış getirmeyeceğini belirtti. Kuş, “Gidilen yol ne barışa, ne özgürlüğe, ne de demokrasiye çıkacaktır” dedi.

 

Teröristlerin Oyun Alanı Değiliz

Hasan Kuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin emperyalist odaklı bölücülerin ve teröristlerin oyun alanı olmadığını dile getirerek, “Türkiye Cumhuriyetinin sahipleri, büyük önderimiz Atatürk’ün de belirttiği gibi, bütün Türk halkıdır” ifadesini kullandı. Başkentte TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısının ardından, teröre karşı duruşlarını net bir şekilde ifade eden Kuş, “Anayasanın ilk dört maddesine yönelik açıklamalar ve terörist başının TBMM’ye davet edilmesi, ülkemizi karanlığa sürüklemektedir. Abdullah Öcalan, binlerce vatandaşımızın kanına giren ve ülkemizin güvenliğini tehdit eden bir teröristtir” şeklinde konuştu.

Kutuplaşma Tehlikesi

Etnik kimlik üzerinden siyaset yürütmenin toplumsal kutuplaşma tehlikesi yaratacağını belirten Kuş, bu durumun terör örgütlerinin ve bölücü zihniyetlerin cesaretini artıracağını ifade etti. Kuş, “Ana muhalefet lideri, el yükseltmek istiyorsa, ülkemizdeki insanların barış içerisinde yaşaması, birliğin korunması ve aydınlanma mücadelesi için el yükseltmelidir” dedi. Terörle mücadelenin yegane yolunun teröristlerin hukuk önünde hesap vermesi ve cezalarını çekmeleri olduğunun altını çizen Kuş, “Herhangi bir ayrıcalık ve taviz, terör örgütlerinin cesaretlerini artırmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır” ifadesini kullandı.

Siyasetçilere Çağrı

Hasan Kuş, siyasilerin bu tür açıklamalardan derhal geri dönmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Tavizsiz bir şekilde terörle mücadeleye devam edilmelidir” dedi. Eğitim İş olarak, “tam bağımsızlıktan yana, antiemperyalist bir örgüt” olduklarını belirten Kuş, özgürlük, eşitlik, dayanışma, kardeşlik ve adalet ilkelerinden yana taraf olduklarını ifade etti. Kuş, “Cumhuriyetin öğretmenleri olarak uyarıyoruz! Gidilen yol ne barışa, ne özgürlüğe, ne de demokrasiye çıkacaktır. Daha önce benzer yollara sapılmış ve sonuç olarak toplumda kutuplaşmanın derinleşmesi, onlarca, hatta yüzlerce ölüm olmuştur” diye konuştu.

Demokrasi Mücadelesi

Çözümün daha güçlü bir demokrasi inşa etmek olduğunu belirten Kuş, “Demokrasiden uzaklaşmayı toplumsal barışın yolu olarak sunmak halkımıza karşı söylenmiş bir yalandır. Cumhuriyetin yılmaz savunucuları olarak, demokrasiden, adaletten yana mücadelemize devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Exit mobile version