Eğitim Sen’den grevdeki işçilere destek

Eğitim Sen İskenderun Şubesi, grevdeki Yolbulan ve BEFESA işçilerine destek olmak amacıyla bir dayanışma ziyareti düzenledi. Eğitim emekçileri, grevdeki işçilerin mücadelesinin yanında olduklarını vurguladı. Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Yolbulan Metal fabrikasında, Özçelik-İş üyesi işçilerin, toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecindeki tıkanıklık nedeniyle başlattığı grev 91 gündür devam ediyor. Fabrika önünde kurulu çadırda direnişlerine devam eden işçileri, Eğitim […]

Eğitim Sen İskenderun Şubesi, grevdeki Yolbulan ve BEFESA işçilerine destek olmak amacıyla bir dayanışma ziyareti düzenledi. Eğitim emekçileri, grevdeki işçilerin mücadelesinin yanında olduklarını vurguladı.
Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Yolbulan Metal fabrikasında, Özçelik-İş üyesi işçilerin, toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecindeki tıkanıklık nedeniyle başlattığı grev 91 gündür devam ediyor. Fabrika önünde kurulu çadırda direnişlerine devam eden işçileri, Eğitim Sen İskenderun Şube yönetimi ziyaret etti.
Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör, ziyaretten ve destekten memnuniyetlerini ifade ederek, “Mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Biz en az 30 bin TL ücret istiyoruz, ancak işveren bu zamana kadar bu ücrete yanaşmadı. Bu süreçte STK’lar, belediye başkanları ve iş insanları elinden gelen katkıyı sundular ve sunmaya da devam ediyorlar. Eğitim Sen’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Yemek destekleri için de ayrıca teşekkür ederim,” dedi.
Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, “Eğitim Sen olarak, grevdeki işçi kardeşlerimizle omuz omuza yan yana olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Eğitim Sen Şubesi, İskenderun OSB’de 55 gündür grevde bulunan BEFESA işçilerinin grev çadırını da ziyaret etti. Grev işçileri, direnişlerinin kararlılıkla sürdüğünü ve haklarını almadan bu yoldan dönmeyeceklerini belirttiler. Mustafa Ünsal, “Grevdeki işçilerimizin her zaman yanındayız. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da emek ve hak mücadelesi veren tüm işçi dostlarımızla yan yana, omuz omuza olmaya devam edeceğiz,” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version