Eğitim Sen’den Tepki: “Antakya ve Defne neden tatil edilmedi?”

Hatay’da etkili olan sağanak yağışın ardından yaşanan sel ve yol çöküntüleri büyük paniğe neden olurken, okulların yalnızca Samandağ ilçesinde tatil edilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, Antakya ve Defne ilçelerinde eğitime devam edilmesine sert tepki gösterdi.

Yoğun yağış nedeniyle birçok yolun çöktüğünü, köprülerin zarar gördüğünü ve evlerle birlikte bazı okulları da su bastığını belirten Tıraş, öğrenciler ile öğretmenlerin can güvenliğinin riske atıldığını söyledi.

Tıraş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hatay ili ve çevresinde yoğun şekilde sağanak yağmur yağdı ve birçok yol ve köprü zarar gördü. Sabah ile birlikte birçok evin, okulun ve iş yerinin su aldığını gördük. Ama maalesef Antakya ve Defne ilçesinde okullar tatil edilmediği için öğrenciler ve öğretmenler can güvenliklerini tehlikeye atarak okullara gitmeye çalıştı. Bunu doğru bulmuyoruz. Yapılması gereken şey açık ve net bir şekilde okulların tatil edilmesi idi.”

Kent genelinde ulaşımda ciddi aksaklıklar yaşanırken, özellikle Antakya ve Defne’de birçok mahallede yolların ulaşıma kapandığı, vatandaşların sel sularıyla mücadele ettiği görüldü. Eğitim çevreleri ise “Samandağ’da tatil kararı alınırken aynı afetten ağır etkilenen Antakya ve Defne’de neden eğitime ara verilmedi?” sorusunu gündeme taşıdı.

Yaşanan afet sonrası veliler ve eğitim sendikaları, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin güvenliğinin öncelikli olması gerektiğini vurgulayarak yetkililerden daha hızlı ve kapsayıcı kararlar alınmasını istedi.

Exit mobile version