Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Okullara yönetici atamaları usulüne uygun değil’

Torpil Devam Ediyor Hatay

Torpil Devam Ediyor

Hatay Eğitim Sen, okullara yönetici atamalarında, kuralların ve yönetmeliklerin yerine torpilin işlediğini savunuyor. Hatay Eğitim Sen Şube Başkanı Deniz Ezer ve Yönetim Kurulu üyelerinin açıklamasında, son atamalarda torpil vurgusu yapıldı ve münhal bulunan eğitim kurumlarının liste şeklinde yayınlanması istendi.
Hatay Eğitim Sen Başkanı Deniz Ezer, basın toplantısında, eğitim alanında yapılan idareci atamalarındaki torpil, kayırmacılık ve yandaşçılığın artık çekilmez bir hal aldığını, iktidara yakın sözde sendikaya üye olmayan kamu emekçilerinin “idareci olmalarının” önüne sürekli engeller konulduğunu savundu ve şöyle devam etti:
“Daha önce 10.07.2019 tarihinde yönetici atamalarındaki usulsüzlük-leri ortaya çıkarmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızı, torpille atanan yöneticilerin isimlerini de gerekirse teşhir edeceğimizi buradan belirtmek istiyoruz. Bu hakkımız saklı kalma koşuluyla, bir kez daha buradan sesleniyoruz…
Eğitim, ahlak işidir. Hak etmediği halde, sırf yandaş olduğu için atanan sözde eğitimciler, çocuklarımıza bir şey veremez. Mesleki etik kavramın-dan sürekli bahseden Milli Eğitim, bu durumun bir parçası olmamalıdır. Dolayısıyla talebimiz, yönetici atamaları tek tek incelenmeli, usulsüzlükler açığa çıkarılmalıdır.
Bakanlığın yayımladığı, 2019 yılı eğitim kurumlarına ilk defa yönetici görevlendirilecekler için yöneticiliği münhal bulunan eğitim kurumları için yapılan başvuru işlemleri sonuçlandırılmış, yandaş sendika ve AKP bürokratlarının müdahalesi ve engellemesiyle ayrıca bekletilmiş ve nihayet 27 Haziran’da yayınlanan sonuçlar, liyakat ve adalet açısından deyim yerindeyse ‘dağ, fare doğurmuştur’. Eğitim camiasının vicdanını zedeleyen bu sonuçları kabul etmiyoruz.
09.09.2019 Pazartesi tarihinde atamaları yapılacak okul idarecilerine; Yöneticiliği Münhal Bulunan Eğitim Kurumları Listesi hala yayımlanmamıştır. Yandaş sendikanın isteğiyle bu listenin yayımlanmadığını hepimiz biliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrımız, bugün bu listenin yayımlanmasıdır. Bu durumda bir şaibenin olduğu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ittifak içinde olduğu sendika ile birlikte bir kadrolaşma yaptığı ortadadır.
Okul müdürü veya müdür yardımcısı olmayan okulların bir kısmı listede neden yayımlanmamıştır? Bu okullara torpille mi atama yapılacak? Örneğin Defne Necmi Asfuroğlu kime vaad edilmiştir. Atamanın puan üstünlüğüne göre yapılmaması durumunda, Defne’de bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak açıklama yapacağımızı buradan ilan ediyoruz.
Proje okullarına, müdür atamaları için Bakanlığa önerilen kişileri belirleme kriteri, yandaş sendika üyesi olmak mıdır? Proje okullarına yandaş sendikanın üyelerinin teklif edilmeleri, torpil değil midir? Belirlenen kişiler için kriter nedir?
Antakya ilçesinde, yönetici atamalarında yandaş sendika ile Antakya İlçe Milli Eğitim ortak liste hazırlayıp yönetici ataması yaptıkları doğru mudur? 05.07.2019 tarihinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri ve okul müdürlerine whatsapp yoluyla ‘Değerli arkadaşlar, okulunuzda ya da çevrenizde yöneticilik sınavını kazanan varsa özelden yazınız’ şeklinde mesaj atmıştır. Bu mesajın atılmasının sebebi, kadro dizayn etme midir? Yine Antakya Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün kime vaad edildiğini okul öğretmenleri bile bilmektedir.
Yıllardır ilçelerde yandaş sendikadan alınan listeler yoluyla yönetici atamaları yapılmaktadır. Bu usulsüzlük ve torpil konusunda Milli Eğitim Müdürlükleri haberdar mıdır? Haberdar ise neden gereği yapılmamaktadır?
Bu usulsüz ve torpil sistemi içinde yer almaktan rahatsızlık duymuyor musunuz? Bakanlığın Vizyon 2023 hedefi bu mudur? Torpil yapanlar ve torpil ile yönetici olanlar, öğrencilerin ve öğretmenlerin yüzüne bakabiliyor musunuz?
İlçelerdeki şube müdürleri ve okul müdürleri tarafsız olması gerekirken, yandaş sendikanın, bazı derneklerin ve AKP’nin direktifleri doğrultusunda işlemler yapmaktadırlar. Okul müdürlerinin ve Şube müdürlerinin yandaş sendika üyesi olmaları tesadüf müdür?”
Hatay Eğitim Sen Şube Başkanı Deniz Ezer, açıklamasının son bölümünde, “Defne ilçesinde seminer ve kursların özel okullarda yapılmasının amacı nedir? Defne, en başarılı ilçe iken, hak eden idareci ve öğretmenlere neden başarı belgesi verilmemektedir? Kriter, yandaşçılık mıdır?” diye sordu ve Eğitim Sen Ha-tay Şubesi olarak bu konunun takipçisi olacaklarını bildirdi. -Cemil Yıldız-