Altınözü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri, yoğun katılım ve beğeniyle gerçekleşti. Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan serginin gezilmesiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Altınözü Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Sevim, öğrenmenin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Hayat boyu öğrenme, hayata karşı merakımızı hiç kaybetmemektir. ‘Her zaman, her yerde, herkes için eğitim’ anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz” dedi.
2024-2025 eğitim öğretim yılında merkez bünyesinde toplam 175 kursun açıldığını aktaran Sevim, bu kurslara 1768 kadın ve 675 erkek olmak üzere toplam 2443 kursiyerin katıldığını belirtti. Kursları başarıyla tamamlayan 1415 kişiye sertifikalarının verildiği bilgisi paylaşıldı.
Açılış programında ayrıca, yiyecek kursu öğrencilerinin hazırladığı ikramlar sunuldu. Sinevizyon gösterisi, çocuk gösterileri, güzellik ve saç bakımı uygulamaları, halk oyunları ile müzik korosu etkinliği renkli anlara sahne oldu.
Etkinliklerin sonunda konuşan Kaymakam Mehmet Sert, Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, emeği geçen herkese teşekkür etti. Altınözü Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Sevim ise kursiyerlere ve ailelerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.