Eğitimde Aile Katılımını Artırmak İçin Yeni Protokol

Millî Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında, ilkokula yeni başlayan öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak ve velilerin okul ile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı. Millî Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bu yıl merkeze aldığımız üç ana başlıktan biri, ailenin eğitim süreçlerine daha aktif dâhil […]

Millî Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında, ilkokula yeni başlayan öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak ve velilerin okul ile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı.

Millî Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bu yıl merkeze aldığımız üç ana başlıktan biri, ailenin eğitim süreçlerine daha aktif dâhil olmasını sağlamak. Bu kapsamda farklı etkinlikler planlıyoruz ve bu programları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile gerçekleştirmek istiyoruz. Protokolümüzle, okula yeni başlayan çocukların velilerine sürecin ana paydaşlarından biri olduklarını hissettirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise, 6 Şubat depremlerinden sonra iki bakanlık arasında imzalanan iş birliği protokollerinin önemine dikkat çekti.

İmzalanan protokolle, ilkokula yeni başlayan öğrencilerin okul ortamına ve öğretmenlere alışmasını sağlamak, kaygılarını azaltmak için oyunlar ve etkileşimli etkinlikler düzenlemek, aile ilişkilerini güçlendirmek ve dayanışmayı pekiştirmek hedefleniyor. – Meriç Demiray-

Exit mobile version