Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitimde Dijitalleşme İçin

Hollanda’da Buluştular İskenderun Kız

Hollanda’da Buluştular

İskenderun Kız AİHL öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir grup, “Eğitimde Dijitalleşme” çalışması kapsamında, bir çok Avrupa ülkesi öğretmen ve öğrencileriyle Hollanda’da buluştu.

Scoala Gimnaziala “Friedrich Schiller” Okulu koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ “Think Global, Act Digital – Strong Partnerships To Support Digital Education”, “Küresel Düşün, Dijital Hareket Et, Dijital Eğitimi Desteklemek İçin Güçlü Ortaklıklar” isimli projenin öğretmen ve öğrenci hareketliliği toplantısı, 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında Hollanda’nın Almere şehrinde yapıldı. Toplantıya; İtalya, Hollanda, Litvanya, Romanya ve Türkiye’den, proje ortağı okullarda ve kurumlarda görev yapan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Hanefi Zobar, toplantının, toplam 33 katılımcı ile başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti. Toplantıya; kendisi, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadiriye Yırtıcı ve 3 öğrenci ile katılım sağladıklarını söyleyen Zobar, sözlerine şöyle devam etti.

“Pandemi sürecinde başladığımız projemize, değişik çalışmalarla devam ediyoruz. Eğitimde dijitalleşme üzerine kurgulanmış bir proje. Öğrencilerimizi bu hareketliliğe katarken, animasyon eğitimi verdik ve en güzel animasyonu yapan 3 öğrencimizi seçtik. Okulumuza bu sene en yüksek puanla gelen öğrencilerimiz için de hediyemiz vardı. O öğrencilerimizden de seçim yaparak, katılımcı öğrencilerimizi Hollanda hareketliliğine hazırladık. Animasyon yapan, ama Hollanda’ya gelemeyen öğrencilerimizi Romanya’ya götürmeye karar verdik. Hareketliliğimiz 5 gün sürdü. 5 gün boyunca, okulda dijital eğitim üzerine çalışmalar yaptık. İtalya’dan gelen ortak okul, Scratch Programı ile animasyon yapmayı gösterdiler. Litvanya’dan gelen ekip, Tonytool üzerinde çalışma nasıl yapılır, onların eğitimini verdi. Romanya ortağımız, web sitesi hazırlama ve html kullanma üzerine çalışma yaparak, kaynaştırma üzerine öğrencilerimizle eğitsel oyunlar oynadı. Hollandalı ortağımız ise İziTravel uygulaması üzerine, çocuklara bilgilendirme sunumu yaptı.”

Proje çalışmalarına katılarak, yapılan çalışmaları yerinde izleyen Okul Müdürü Kadiriye Yırtıcı ise şunları söyledi:

“1 hafta boyunca Almere şehrinde bulunan Oostvardes College Okulu’nda bir dizi etkinlikler yaptık. Okul, 1800 öğrencisi bulunan, şehrin en büyük okullarından birisi. Okuldaki öğrenciler ve öğretmenler bizlerle çok ilgilendiler. Bizler için hazırlanmış özel bir odada etkinliklerimizi yaptık. Öğrencilerimiz ve biz, bu hareketlilikten çok memnun kaldık.

Boş zamanlarımızda okul müdürü, öğretmenleri ve öğrencileriyle, Hollanda eğitim sistemi üzerine sohbetlerimiz oldu. Bizlere bu fırsatı sağlayan Avrupa Komisyonu’na, Romanya Ulusal Ajansı’na ve Türkiye Ulusal Ajansı’na teşekkür ediyoruz.

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, öğrencilerimizi birbirinden farklı projelerle Avrupa’nın değişik ülkelerine götürmeye devam ediyoruz. Sırada, Romanya Hareketliliğimiz olacak. Yapılan her etkinlik, öğrencilerimizin yaşamlarında yeni hikayeler yaratma adına tasarlanıyor.” -Mutlu Yanık-