Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitimdeki öncülüğünü

Pistlere Taşıyor İSTE Elektromobil

Pistlere Taşıyor

İSTE Elektromobil Takımı’nın Elektro-Mob-İSTE isimli elektrikli otomobili, 6-12 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasına hazırlanıyor.

Genç bir üniversite olmasına rağmen, eğitim alanındaki atılımlarını teknolojik gelişmelerle desteklemeyi sürdüren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), geliştirdiği “Elektro-Mob-İSTE” isimli elektrikli otomobili ve sahip olduğu İSTE Elektromobil Takımı ile bu yıl Ağustos ayında düzenlenecek olan TÜBİTAK Elektrikli Otomobil yarışlarında şampiyon olmayı hedefliyor.
Çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren İSTE Elektromobil Takımı, “Projemize fiziki mekan, maddi ve manevi tüm destekleri için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli’ye çok teşekkür ederiz” derken, söz konusu çalışmanın Akademik Danışmanlığını yapan İSTE Enerji Enstitüsü Müdürü ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Emin Taner Elmas şunları söyledi:
“Fosil yakıt rezervlerinin tüm dünyada hızla azalmasıyla beraber, bu rezervlerin ulaşım amaçlı yakıt olarak kullanımı hem ekonomik ve hem de çevresel sürdürülebilirlik açısından sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle de benzin ve motorin gibi yakıtlı araçlar için alternatif oluşturabilecek çözümler geliştirilmektedir. Bu noktadan hareket eden İskenderun Teknik Üniversitesi de bir ‘Elektrikli Otomobil’ üretmek için proje geliştirdi.”
-REKTÖR DESTEĞİ-
Elmas, İSTE Elektro Mobil Takımı’nın, TÜBİTAK – Alternatif Enerjili araçlar kategorisinde olmak üzere, 2018 yılı için ‘TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle’ yarışmasına katılmaya hak kazandığını söylerken, söz konusu projeye İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Eyyüphan Yakıncı ile İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin tam destek verdiği bildirildi.
-KALABALIK EKİP-
İSTE Elektrikli Otomobil takımı, ilgili disiplinlerden gelen gönüllü öğrencilerden oluşurken, akademisyenler de bu çalışmaya ciddi anlamda destek veriyor. Gönüllü öğrencilerin büyük çoğunluğunu İSTE-IEEE öğrenci topluluğu üyeleri oluştururken, çalışma içinde yer alan Araştırma Görevlileri şöyle sıralanıyor:
Muhammed Raşit Kartal, Büşra Özdemir, Selva Bal, Kemal Aygül Ve Öğrencilerimiz; Takım Kaptanı; Metin Cankurt, Sürüş Pilotu; Görkem Güney, Batarya-Elektrik Grubunda; Tuğçe Gündoğan, Ece Sultan Kaba, Mehmet Caner Şerifoğlu, Motor Grubunda; Veysel Turan, Mustafa Tunahan Başar, Ali Yaşar, Abdullah Şahin, Şasi–Gövde–Kaporta Grubunda; Semir Bilgin, Yasin Çankır, Atilla Murat Şaplı, Mekanik Aksam Grubunda; Kürşat Çolakça, Çağatay Sümbültepe, Yusuf Yavuz, Mahmut Sercan Turan, Ersoy Satmaz ve Ubeydullah Aslan.
-İLK YARIŞMA-
Elektro-Mob-İSTE” isimli Elektrikli Otomobilin tasarım, üretim ve test aşamalarını gerçekleştiren İSTE Elektromobil Takımı, bu yıl Ağustos ayında düzenlenecek olan TÜBİTAK Elektrikli Otomobil yarışlarına katılmaya hak kazanırken, İSTE adına bugüne kadar ortaya konan akademik başarıya ‘teknolojik’ başarıyı ekleme konusunda da oldukça iddialı.
-TAKIMLAR-
İSTE’nin de mücadele edeceği yarışmada şampiyonluğu hedefleyen üniversiteler ve takımları şöyle sıralanıyor:
Abant İzzet Baysal Üniversitesi – AİBUCAR, Abdelmalek Essaadi Üniversitesi – Hercules Car Team, Adıyaman Üniversitesi – Yaman Team, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi – Yıldırım, Atatürk Üniversitesi – Atakar, Bartın Üniversitesi – Bilim ve Teknoloji Kulübü Elektromobil, Bitlis Eren Üniversitesi – Lynx, Boğaziçi Üniversitesi – Mechanical Türk, Bozok Üniversitesi – 3M-Electro, Bozok Üniversitesi – Atılganlar, Bursa Technical Üniversitesi – BTÜ Elektromobil Takımı, Bülent Ecevit Üniversitesi – Beun Kontrol Topluluğu, Cumhuriyet Üniversitesi – Sivas Dört Eylül, Çukurova Üniversitesi – Çukurova Elektromobil Takımı, Dicle Üniversitesi – Dicle-Tech Team, Dokuz Eylül Üniversitesi – Team Solaris, Dumlupınar Üniversitesi – DUSCART, Düzce Üniversitesi – Cezeri Team, Düzce Üniversitesi – Lodos Electromobile Team, Doğu Akdeniz Üniversitesi – Ada, Erciyes Üniversitesi – ENERJIST, Erciyes Üniversitesi – ERUE2M, Erciyes Üniversitesi – Garaj, Erciyes Üniversitesi – Quantum Team, Gazi Üniversitesi – KEY of Technology, Gazi Üniversitesi – Yükseliş, Gaziantep Üniversitesi – Otomobil Robot ve Enerji Topluluğu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi – ElektroGop, Gümüşhane Üniversitesi – Santa, Hitit Üniversitesi – Pithana, İskenderun Teknik Üniversitesi – İSTE Elektromobil Takımı, İstanbul Üniversitesi – MilAT 1453, İstanbul Üniversitesi – OTOBİL, İstanbul Aydın Üniversitesi – Elektro Aydın Hexagon, İstanbul Ticaret Üniversitesi – Çağlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi – Ecowheels, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi – KSU Otomotiv Geliştirme Takımı, Karabük Üniversitesi – Ay Yıldız Team, Karabük Üniversitesi – KBÜELAR – Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı, Karadeniz Teknik Üniversitesi – Enerji Teknolojileri Topluluğu, Kenyatta Üniversitesi – SDTechnologies, Kocaeli Üniversitesi – ELECTRICAR, Kocaeli Üniversitesi – TürkMekatronik, KTO Karatay Üniversitesi – Karatay AR-GE Topluluğu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi – Poyraz, Marmara Üniversitesi – Elektro Marmara, Mersin Üniversitesi – MEÜTECHSPORTS, ODTÜ – ODTÜ-TEK, Munzur Üniversitesi – Tekno Endüstriyel, Necmettin Erbakan Üniversitesi – PARS, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi – Göktürk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi – AutoNorth, Ondokuz Mayıs Üniversitesi – OMÜ Diriliş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi – IARES Electromobile Team, Özyeğin Üniversitesi – Electro Buggy, Pamukkale Üniversitesi – ATAY, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi – Atmaca Electro, Sakarya Üniversitesi – Elektromobil Topluluğu, Sakarya Üniversitesi – Enerji Teknolojileri Topluluğu, Sakarya Üniversitesi – Teknoloji Fakültesi Enerji Topluluğu, Selçuk Üniversitesi – Selçuk Anka Mühendislik Takımı, Süleyman Demirel Üniversitesi – Moon, Uludag Üniversitesi – Elektrotaşıt, Yeditepe Üniversitesi – Yeditepe Automotive, Yıldız Teknik Üniversitesi – Alternative Energy Resource Society (AESK)… -Tamer Yazar-