Ek MTV de Ödeme Tarihi Belli Oldu

28 Temmuz tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan bir tebliğ ile 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların tedavisi için Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) uygulanacağı belirtildi. Düzenlemenin detaylarına göre, bu ek verginin ödeme tarihleri ve vergi tutarları netleşmiş oldu.Tebliğe göre, mevcutta aracı olanlar ve temmuz veya ağustos aylarında araç alanlar, Ek Motorlu Taşıtlar […]

28 Temmuz tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan bir tebliğ ile 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların tedavisi için Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) uygulanacağı belirtildi. Düzenlemenin detaylarına göre, bu ek verginin ödeme tarihleri ve vergi tutarları netleşmiş oldu.
Tebliğe göre, mevcutta aracı olanlar ve temmuz veya ağustos aylarında araç alanlar, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin birinci taksitini ağustos ayında ödeyecekler. İkinci taksit ödemesi ise kasım ayında yapılacak.
Düzenleme kapsamında, 31 Aralık 2023 tarihine kadar araç satın alanların da ek MTV ödeyeceği vurgulanıyor. Vergi tutarları, aracın yaşına, silindir hacmine ve ilk tescil tarihine göre farklılık gösterecek. Bu nedenle, vatandaşların ek vergi tutarlarını hesaplamak için Hesapkurdu.com gibi internet siteleri veya bankaların hesaplama araçlarını kullanmaları öneriliyor.
Ek MTV ödemesinin yapılmaması durumunda ise bazı olumsuzluklar yaşanabileceği belirtiliyor. Trafikten çekme, hurdaya çıkarma veya yurt dışına çıkarma gibi işlemler, ek vergi ödenmeden gerçekleştirilemeyecek.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi, vezneleri ve anlaşmalı bankaların şube, internet sitesi, mobil bankacılık uygulamaları ve ATM’leri üzerinden ek MTV ödemesi yapılabileceği ifade ediliyor. Bazı bankaların kredi kartıyla yapılan ödemelerde taksitlendirme seçeneği de sunuluyor. – Adil Yeşildağ –

Exit mobile version