Ekonomide Lokomotif, Yol Gösterici…

SAVAŞ’a göre Belediye Başkanlarının görevi salt altyapı, yol ve park yapımı değil; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye başkanlarının görevinin salt yol, park ve altyapı yapımı olmadığını, değişen süreçte belediye başkanlarının, bölgenin ekonomisinin lokomotifi ve yol göstericisi olmak zorunda olduğunu savundu.Savaş, dünyanın iki noktaya doğru evrildiğini, bu iki noktaya sağlıklı erişen ülkelerin kendini güvende […]

SAVAŞ’a göre Belediye Başkanlarının görevi salt altyapı, yol ve park yapımı değil;

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye başkanlarının görevinin salt yol, park ve altyapı yapımı olmadığını, değişen süreçte belediye başkanlarının, bölgenin ekonomisinin lokomotifi ve yol göstericisi olmak zorunda olduğunu savundu.
Savaş, dünyanın iki noktaya doğru evrildiğini, bu iki noktaya sağlıklı erişen ülkelerin kendini güvende hissederek daha güçlü kalacaklarının altını çizdi ve şunları söyledi:
“Bu iki noktanın biri teknoloji biri de tarım. Son yıllarda kendi kendine yetemeyen bir ülke durumundayız. Teknoloji konusunda da dünyanın çok gerisindeyiz, ama tarımda ilk 10 ülkeyi yakalayabiliriz. Maalesef Tarım Bakanlığı’nın gelecekle ilgili bir stratejisi yok. Bu sebeple bizim bu konuya el atmamız gerekliydi. Küçük tarım alanı olan çiftçiler, Suriyeli sığınmacıların gelmesiyle ve devletin onlara tarım alanları tahsis etmesiyle, kendine piyasada daha az yer buldu ve toprağını satıp şehre göçmeye başladı. Bu durum beni çok üzdü. Örneğin ben, iki defa Yayladağı’nda çilek üreticilerine ikişer milyonluk fide aldım. ‘Yeter ki toprağınızı satmayın, ekin, siz de para kazanın’ dedim. Şu anda 14 bin 500 çiftçiyle birlikte çalışıyoruz. Bir kısmına fide verdik, bir kısmına tohum verdik ve biz, şu anda organomineral gübre üretip, maliyetine çiftçiye veriyoruz. Birçok ürünün fide ve tohumunu verdik ve dedik ki, ‘siz ekin, satamazsanız biz alacağız, yeter ki siz toprağınızı ekin.’
Bunlarla birlikte, çiftçinin ürünlerini endüstriyle de buluşturuyoruz. Kurutup, paketleyip, ihraç ediyoruz. Birkaç yıla kadar tüm belediyeler gelip bu modeli bizden almak isteyecek. Artık dünya, yerelden kalkınmaya gitmek zorunda. Eskiden, ‘belediye başkanları altyapı, yol, bahçe yapsın’, yeterdi! Ama şimdi, bölgenin, ekonomisinin lokomotifi ve yol göstericisi olmak zorunda.”
-Cemil Yıldız-


Exit mobile version