Elektronik sigara yüzünden ölüyordu

17 yaşındaki Buğra Türkseven, Sivas’ta otobüs durağında beklerken elindeki elektronik sigaranın patlaması sonucu ciddi yanıklar yaşadı. Olay, küçükminare Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi.   Türkseven, Karşıyaka Mahallesi’ndeki evine gitmek üzere otobüs beklerken, yanındaki elektronik sigarayı içmek istedi. Sigara, aniden patlayarak Türkseven’in yüzünde ve vücudunda yanıklara neden oldu. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle alevler söndürüldü. Türkseven, sağlık ekipleri […]

17 yaşındaki Buğra Türkseven, Sivas’ta otobüs durağında beklerken elindeki elektronik sigaranın patlaması sonucu ciddi yanıklar yaşadı. Olay, küçükminare Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi.

 

Türkseven, Karşıyaka Mahallesi’ndeki evine gitmek üzere otobüs beklerken, yanındaki elektronik sigarayı içmek istedi. Sigara, aniden patlayarak Türkseven’in yüzünde ve vücudunda yanıklara neden oldu. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle alevler söndürüldü. Türkseven, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

 

Numune Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gündüz Akgöl, hastanın yüzünde 1. derece, her iki elinde ise 2. derece yanıklar bulunduğunu belirtti. Akgöl, “Hastamız acil serviste ilk müdahalesi yapıldıktan sonra yanık ünitesine alındı. Tedavisinin üçüncü günündeyiz ve genel durumu stabil” şeklinde konuştu. Ayrıca, elektronik sigaranın içindeki kimyasal maddelerin ilerleyen dönemlerde ne tür sorunlara yol açabileceğinin henüz bilinmediğine dikkat çekti. Dr. Akgöl, elektronik sigaraların içindeki pile bağlı olarak patlama riskinin bulunduğunu ve bu tür ürünlerin kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

 

Buğra Türkseven, olay sonrası “Sigarayı ağzıma götürdüğüm sırada patladı. Kolumu, yüzümü ve vücudumu yaktı. Elektronik sigarayı kimseye önermiyorum, kimse kullanmasın” dedi.

Türkseven’in babaanne Semiha Türkseven ise, “Çocuğum iki gözünü kaybetseydi ne olacaktı? Bu sigaralar yasaklansın, toplatılsın” şeklinde tepki gösterdi. -Volkan İcil-

Exit mobile version