Eleştirilen HATSU’nun 7 aylık performansı

HATSU DEPREMDEN BU YANA 95.510 ALTYAPI ARIZASINA MÜDAHELE ETTİKLERİNİ 25.5 KM ATIK SU İNŞAATI YAPTIKLARINI AÇIKLADI

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hatay Su ve Kanalizasyon İşleri Genel İdaresi; günde yaklaşık 407 arızayı onardığını, son olarak da Payas’ın dağ eteğinden geçen 37 km’lik isale hattının çok zor coğrafi koşullara rağmen onarıldığını duyurdu.

Deprem öncesinde de deprem sonrasında da eleştirilerin odağındaki HATSU, özellikle 6 Şubat’la birlikte 7 ayda yaklaşık olarak her gün 407 su arızasına müdahale edildiğini, 7 aylık süreçte toplam 95.510 altyapı arızasının giderildiğini paylaştı.

HATSU aynı zamanda Payas ilçesine su sağlayan 37 km uzunluğundaki dağ eteğinden geçirilen isale hattının da depremde zarar gördüğünü ve bu arızanın da zor coğrafi koşullara rağmen giderildiğini bildirdi.

HATSU: “Payas ilçemize bağlı Karacaören bölgesinde deprem felaketi nedeniyle 37 km’lik isale hat üzerinde ağır hasar gören 7 km’lik kısmının onarımını zorlu coğrafik şartlara rağmen büyük özverili çalışmalarımızla tamamladık.

İlçe genelini besleyen isale hattında onarım ve bağlantı çalışmalarını birlikte ilçe geneline saniyede 50 litre su iletimi sağladık.

Hatay’ımızı ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden fedakarca çalışan ve mücadele eden tüm ekiplerimize teşekkür ediyoruz.”

HATSU’nun 6 Şubat depreminden bu yana geçen yaklaşık 7 aylık sürede yaptığı hizmetlerden bazıları şöyle sıralandı:

“ “Deprem felaketinden bu yana il genelinde 95.510 adet altyapı arızasına müdahale ettik. İnşa edilen yeni yaşam alanlarında 7.414 adet altyapı bağlantısı yaptık.

122.961 metre içme suyu hattı, 25.514 metre de atık su hattı inşa ettik. 2.510 adet elektrik arızası onardık ve 220 adet mevcut suyu yeniden teşekkül ettik. Bunlarla birlikte 18 adet trafo değişimi ve 6 adet yeni elektrik tesisi kurduk.”

Bu arada Hatay BŞB başkanı Lütfü Savaş, ağır hasar g ören Payas isale hattı onarımı için hiçbir profesyonel şirketin bile yapma cesareti göstermediğinin altını çizdiği açıklamasında daha sonra şöyle dedi:“

Payas ilçemizde ağır hasar gören 7 km’lik isale hattını onardık ve suyu verdik. Sarp kayalıklar ve heyelan riskine rağmen onarımını ekiplerimiz yaptı. Görüşme yaptığımız hiçbir profesyonel ekip bu alanda çalışmak istemedi.

İlçemize saniyede 50 litre su vereceğiz. Bununla beraber Dörtyol’dan Payas’a paylaştığımız suyu geri vereceğiz ve Dörtyol’da rahatlamış olacak.” – Yusuf Cemil Karaçay –

Exit mobile version