Eleştirilerin Odağındaki Hatsu Ekipleri 7/24 Sahada

Depremin üzerinden 5 ayı aşkın süre geçmesine rağmen Antakya ve Defne ağırlıklı olmak üzere binlerce aboneye su ulaştıramadığı için eleştirilerin odağındaki kurum olan HATSU, bu süreçte ekiplerin 7-24 aralıksız çalıştığını duyurdu. HATSU açıklamalarından biri:“Vatandaşlarımızın geçici olarak konakladığı çadırkent, konteynerkent ve prefabrik konutlarda atık suları tahliye etmek ve içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 4 bin 298 […]

Depremin üzerinden 5 ayı aşkın süre geçmesine rağmen Antakya ve Defne ağırlıklı olmak üzere binlerce aboneye su ulaştıramadığı için eleştirilerin odağındaki kurum olan HATSU, bu süreçte ekiplerin 7-24 aralıksız çalıştığını duyurdu.

HATSU açıklamalarından biri:“Vatandaşlarımızın geçici olarak konakladığı çadırkent, konteynerkent ve prefabrik konutlarda atık suları tahliye etmek ve içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 4 bin 298 adet bağlantı çalışması, 95 bin 364 metre içme suyu hattı ve 17 bin 866 metre atık su hattı olmak üzere toplamda 113 bin 230 metre alt yapı inşası gerçekleştirdik. Depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına var gücümüzle çalışıyoruz.

“İl genelinde yapılan yeni yaşam alanlarına su iletimini sağlamak amacıyla içme suyu şebeke hattı inşa çalışmalarımız devam ediyor. Depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına var gücümüzle çalışıyoruz.

”HATSU’nun Saraycık’taki son çalışması ile ilgili açıklama da şöyle.“Antakya ilçemize bağlı Saraycık Mahallesi’nde yapımına başlanacak olan 15.000 m3’lük içme suyu deposu için bağlantı çalışmalarımız devam etmektedir. Bu gece tamamlanması planlanan bağlantı çalışmalarının ardından Antakya Asi Nehri’nin batı kısmının geneline su iletimi sağlanacaktır. Şebekelerin toparlanmasıyla da su iletimi normale dönecektir.”

HATSU yöneticilerinin geçtiğimiz hafta içinde Vali başkanlığındaki AFAD’daki toplantı ile ilgili de şu bilgilendirmede bulunuldu:“Hatay Valimiz Sayın Mustafa Masatlı başkanlığında, İLBANK, DSİ ve HATSU yetkilileri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik.Toplantıda, ilimizin depremden sonra zarar gören altyapı onarım çalışmalarında gelinen son durumu ve acil çözümlenmesi gereken konuları ele aldık.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Hatay’ımıza destek veren bakanlıklarımıza ile Valimiz Sayın Masatlı nezdinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.Hatay’ı birlikte çalışarak yeniden eski günlerine kavuşturma kararlılığında olduğumuzu vurguluyor, iyi akşamlar diliyoruz”

HATSU yönetimi, su iletimi sırasındaki elektrik arızalarına da müdahele edildiğini duyurdu HATSU’nun bu konudaki açıklaması daöyle.“Yaşadığımız yıkıcı depremlerin ardından vatandaşlarımıza kullanma suyunu temin etmek adına 6 Şubat’tan bu güne içme suyu tesislerimizde meydana gelen 2267 adet elektrik arızasına müdahale ettik.Tesislerimizi onarıyor, yaralarımızı sarıyoruz.”

Exit mobile version