Emek ve Demokrasi platformundan 10 Ekim anması

Hatay’ın Antakya ilçesinde, Antakya Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla 10 Ekim Katliamı’nı anmak için bir eylem düzenlendi. Katılımcılar, “10 Ekim Katliamı’nı unutmadık! Unutturmayacağız, affetmeyeceğiz” yazılı pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde KESK Dönem Sözcüsü Özgür TIRAŞ, yaptığı açıklamada Türkiye’nin mevcut siyasi iktidarının Filistin halkının direnişini sahipleniyor gibi görünmesine rağmen, İsrail ile olan askeri ve ekonomik ilişkilerini sürdürdüğünü […]

Hatay’ın Antakya ilçesinde, Antakya Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla 10 Ekim Katliamı’nı anmak için bir eylem düzenlendi. Katılımcılar, “10 Ekim Katliamı’nı unutmadık! Unutturmayacağız, affetmeyeceğiz” yazılı pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemde KESK Dönem Sözcüsü Özgür TIRAŞ, yaptığı açıklamada Türkiye’nin mevcut siyasi iktidarının Filistin halkının direnişini sahipleniyor gibi görünmesine rağmen, İsrail ile olan askeri ve ekonomik ilişkilerini sürdürdüğünü ifade etti. TIRAŞ, “İsrail ile mevcut tüm askeri, ekonomik ilişkilerin bitirilmesini ve işbirlikçi sermaye aracılığıyla gerçekleşen ticaretin sonlandırılmasını istiyoruz” dedi.

TIRAŞ, 10 Ekim katliamında sorumluluğu bulunan herkesin yargılanması ve adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini vurguladı. “Bu toprakları katliamlarla anılmaktan çıkarıp barış ve demokrasiyle taçlandıracağız” diyen TIRAŞ, “Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak!” ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından katılımcılar, Asi Nehri’ne karanfil bırakarak barış şehitlerini andı.

Exit mobile version