Emekliler bilerek yoksullaştırılıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel AKP iktidarı döneminde emeklilerin bilerek ve isteyerek yoksullaştırıldığını söyledi. Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Özel emeklilerin ücretlerinin yükseltilmesi için önerge vereceklerini belirtti. MHP Genel Başkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın iftiralarına yanıt vermeyeceğini anlatan Özel “İftiraları bir kenara bırakıyoruz, halkın sorunlarına odaklanıyoruz. Esas sorun mutfaktaki yangın. Kötü ekonomi nedeniyle […]

CHP Genel Başkanı Özgür Özel AKP iktidarı döneminde emeklilerin bilerek ve isteyerek yoksullaştırıldığını söyledi. Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Özel emeklilerin ücretlerinin yükseltilmesi için önerge vereceklerini belirtti.

MHP Genel Başkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın iftiralarına yanıt vermeyeceğini anlatan Özel “İftiraları bir kenara bırakıyoruz, halkın sorunlarına odaklanıyoruz. Esas sorun mutfaktaki yangın. Kötü ekonomi nedeniyle halk her gün yoksullaşıyor. En büyük zorluğu da emeklilerimiz çekiyor. Tayyip Erdoğan 2024’ü emekliler yılı ilan etti ama 2024 AK Parti’nin emeklilerle dalga geçtiği seneye dönüştü. En çok rahat etmesi gerekenler emekliler, yıllarca çalışıp bu millete öğrenci yetiştiren öğretmenler, sınır boylarında görev yapan askerler. ‘Tayip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu’nun yüzünden emekliler zorluk çekiyor. TÜİK, hepimiz adına güya sahadan istatistik toplayacak, ona göre emekliye, çalışana zam verilecek. TÜİK enflasyonu yüzde 64 belirledi. Bir yılda tavuk yüzde 81, zeytinyağı yüzde 180, patlıcan yüzde 123 zamlanmış. Gerçek enflasyon yüzde 127. Yarı yarıya fark var. TÜİK hesaplarına göre en düşük emekli maaşına yüzde 33 zam yapıldı. En düşük emekli aylığı asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz. Bahçeli ve Erdoğan’a sesleniyorum; ağzınıza dolamışsınız DEM, DEM, DEM, milletin derdi zam, zam, zam. Emekli hakettiği maaşı alsaydı 25 bin lira olacaktı. Bunu her yerde tekrar edin. Onlar hırsızlarına sahip çıkarken bir doğrulara sahip çıkmalıyız” . diye konuştu

Özel önceki dönem içişleri bakanlığı yapan Süleyman Soyla hakkında verdikleri soruşturma önergesinin reddedilmesini de eleştirerek ”

Memleketin bir suç cennetine dönüştüğünü anlatan Özel Yerlikaya’nın bakanlığı döneminde 126’sı kırmızı beşi mavi bültenle aranan 236 yabancı suçlunun Türkiye’de yakalandığını anlatarak “Bu mafya lideri, baronlar kimin zamanında geldi? Ali Yerlikaya’yı da atayan aynı kişi, Soyluyu atayan da Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı yapmıyorlar. Kapalı kapılar ardından kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu Ankara’daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar. önümüzdeki dönem altından kalkamayacağınız bu rezaletler ortaya dökülmesin istiyorsan, Süleyman Soylu hakkında soruşturma yapılmasına izin verirsin” dedi. Soylu’yu atayan kalem kime ait? Memleketi bu pisliğe batıran da Süleyman Soylu, onu atayan dolma kalem, üç kelime ile Recep tayyip Erdoğan. Dedim ki ‘Ey Recep Tayyip Erdoğan, Eğer bu pislikten partinin kurumsal olarak ve senin şahsen bu pislikten sorumlu olmadığını söylemek istiyorsan getir soruşturma önergesini Süleyman Soylu hakkında imzalayalım, Meclis soruştursun. AYM bu kişiyi yargılasın. Bunu yapmıyorlar. Soylu dönemiyle hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Hukuk devletinde kapalı kapılar ardında hesaplaşma olmaz. Bakansa hesabı Yüce Divan’a verecek” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan üzerinden yapılan hesaplaşmanın da doğru olmadığını anlatan Özel, bankanın yıpratılmasının Türkiye’nin zararına olacağını söyledi. (Sami Gökçe)

Exit mobile version