25 Mayıs Pazartesi günü saat 12.45’te Sağlıklı Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilecek açıklama öncesinde yapılan çağrıda, bayram ikramiyesi olarak verilen 4 bin TL’nin yetersiz olduğu vurgulandı.
Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Bayram ikramiyesi diye sadaka gibi verilen 4 bin TL’yi bize reva görenlere bayram öncesi gereken itirazımızı duyurmak için herkesi bir arada olmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Emekliler, artan hayat pahalılığı karşısında maaşların yetersiz kaldığını belirterek ara zam talebini yineledi. Açıklama çağrısında, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Emekliye hakkı olanı verin” ve “Talebimiz net: Acil ara zam” mesajları öne çıktı.
Basın açıklamasında, emeklilerin barınma, beslenme ve sağlık giderlerini karşılamakta zorlandığına dikkat çekilerek, tüm emekliler etkinliğe davet edildi.
