Emlak ilanlarında kimlik doğrulama zorunlu oluyor

Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul sektöründe güvenliği artırmak ve sahte ilanların önüne geçmek amacıyla yeni bir uygulama başlatıyor. 15 Eylül’de devreye girecek olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi, taşınmaz ticaretinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bakanlık, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte 31 Ağustos 2023 tarihinde yaptığı değişiklikle, taşınmaz ilanlarına elektronik ortam sağlayan platformlara yeni yükümlülükler getirdi. Bu düzenleme […]

Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul sektöründe güvenliği artırmak ve sahte ilanların önüne geçmek amacıyla yeni bir uygulama başlatıyor. 15 Eylül’de devreye girecek olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi, taşınmaz ticaretinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.
Bakanlık, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte 31 Ağustos 2023 tarihinde yaptığı değişiklikle, taşınmaz ilanlarına elektronik ortam sağlayan platformlara yeni yükümlülükler getirdi. Bu düzenleme ile gayrimenkul ilanı veren kişilerin kimlik bilgileri doğrulanacak ve ilana konu olan taşınmazın, ilan veren kişiye ait olup olmadığı kontrol edilecek.
Yeni sistem, ilanı veren kişinin taşınmazın sahibi olduğunu, birinci ve ikinci derece yakınlarına ya da eşine ait olduğunu veya taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini belgelemesini zorunlu kılıyor. Bu sayede, ilan platformlarında yer alan bilgilerin doğruluğu artacak ve sahte ilanların önüne geçilecek.
Ticaret Bakanlığı yetkilileri, bu adımın özellikle tüketicilerin mağduriyetlerini önlemek adına kritik bir rol oynayacağını ve taşınmaz ticaretinde güvenliği en üst seviyeye çıkaracağını vurguladı. Yeni sistemin devreye girmesiyle birlikte, emlak sektöründe faaliyet gösteren tüm ilan platformları, ilan verenlerin kimlik bilgilerini ve yetkilendirme belgelerini doğrulamakla yükümlü olacak. -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version