En büyük hayvan dostu Vahap Seçer

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan hayvan hakları yasa teklifine sert bir şekilde tepki gösterdi. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen CHP Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Seçer, teklifi “uygun görmeyi” reddettiğini belirterek şunları söyledi:   “Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız. Bu yasal […]

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan hayvan hakları yasa teklifine sert bir şekilde tepki gösterdi. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen CHP Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Seçer, teklifi “uygun görmeyi” reddettiğini belirterek şunları söyledi:

 

“Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız. Bu yasal düzenlemeyi bir belediye başkanı olarak uygun görmüyorum. ‘Hangisini uyutup uyutmayacağına sen karar ver ve bunu yap, yapmazsan seni hapis cezasıyla cezalandırırım’ diyor. Milletvekillerimiz bu konuda meclis kürsüsünden gerekeni söyleyeceklerdir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kısırlaştırma yöntemiyle popülasyonu sınırlama yoluna gideceğiz. Daha medeni şartlarda yapacağız. Gereken bütçeyi biz ayarlarız. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz, israf etmiyoruz. Biz bütçemizi yaparız. Hayvanseverlerin de bu anlamda rahat olmalarını istiyorum.”

 

Seçer, ayrıca CHP’nin 2019 yerel seçimlerinden sonra Türkiye siyasetinde yeni bir dönem başlattığını ve CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gittiğini vurgulayarak, “İktidara giderken iyi bir örneğiz. Türkiye’nin temel sorunları var; eğitim sistemiyle ilgili yapılan düzenlemeler kaygı verici” şeklinde konuştu.

 

Başkan Seçer ayrıca, AKP’nin belediyelere yönelik tasarruf genelgesine de eleştiriler yöneltti ve Türkiye’nin sorunlarının temelinde yolsuzluk ve israf olduğunu belirtti. (Mehmet Durmaz)

Exit mobile version