Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En iyi sahiller listesinde Yine Yokuz!

Kurban Bayramı tatiline sayılı

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala, “enuygun.com”, tatil planı yapanlar için Türkiye’nin en temiz 20 plajını derledi. Antalya’dan Bartın’a sıralanan iller arasında Hatay yine yok! Dünyanın en uzun sahillerinden Samandağ ise hiç yok!

“Ülkemiz, upuzun bir sahil şeridine sahip. Yaz gelir gelmez, hepimiz, bu yıl kendimizi nerede denizin sularına bıraksak diye düşünüp, planlar yapmaya başlıyoruz. Neresi olursa olsun, Mavi Bayrak ödüllü tertemiz bir plaj ve berrak sular bulmak kolay, ama adını dünyaya duyuracak kadar temiz ve güzel olan plajlarımız var. Özellikle bu yıl daha hijyenik bir tatil arayışındaysan, doğru listeye ulaştın” ifadesiyle Türkiye’nin en temiz 20 plajını paylaşan tatil sitesi Enuygun.com, Antalya’dan Bartın’a bir çok kenti sıralarken, dünyanın en uzun sahillerinden biri olan Samandağ’ı listeye dahil etmedi.
Enuygun.com’dan yapılan açıklamaya göre, yaz tatili için oldukça geniş bir yelpazede seçenek sunan Türkiye’de, adını dünyaya duyuracak kadar temiz ve güzel plajlar bulunuyor. Hijyen konusunun da gündemde olduğu bugünlerde, bu farkındalıkla hareket eden “enuygun.com”, Türkiye’nin en temiz 20 plajını araştırdı. Açıklamada, bu plajlar; Antalya’daki Kaputaş, Patara, Çıralı, Kleopatra ve Kalkan halk plajı, Muğla’daki İztuzu, Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz, Sedir Adası Kleopatra, Marmaris İncekum, Bodrum Ortakent Kargı, Ayvalık Sarımsaklı, Assos Kadırga Koyu, Bozcaada Akvaryum Koyu ve Ayazma, Gökova Akbük Koyu, Datça Ovabükü Koyu, Mersin Kız Kalesi halk plajı, Urla Kum Denizi halk plajı, Bartın İnkumu plajı olarak sıralandı.
-NİYE YOK?-
Listeye dair görüşlerine başvurduğumuz bir turizmci, şunları söyledi:
“Dünyanın en uzun 15 kumsalı listesinde, 14 kilometre uzunluğundaki Hatay Samandağ Plajı ve 12 kilometrelik, Antalya’da bulunan Patara Plajı var. Patara, sizin bahsettiğiniz o ‘tavsiye’ listesinde. Ancak Samandağ yok! ‘Niye yok’, diye sormak gerek, bu kenti yönetenlere!
Sahil yolundan bahsediyoruz şimdilerde, ama çok ciddi eksiklikler var. Turizm yolu denen bir yol yaptık, ama turiste yönelik hiçbir şey yok. Zaten yol da tam bir yol değil! Anlayacağınız, sahil yetmiyor listeye girmek için. Bu konuda ciddi planlama gerek. Tanıtım gerek! Düzen gerek! Ama önce, ‘niye bir türlü bu listelere giremiyoruz’, bunu düşünmemiz gerek!” Tamer Yazar