Enflasyona Şehirler arası yolculuk etkisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, haziran ayında tüketici fiyatları bazında en fazla fiyat artışı yüzde 12,71 ile kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığında yaşandı. Bunu, yüzde 12,69 ile su (şebeke suyu) ve yüzde 8,47 ile taze meyveler izledi. Oteller, pansiyonlar ve diğerleri yüzde 6,67, demir yolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı […]

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, haziran ayında tüketici fiyatları bazında en fazla fiyat artışı yüzde 12,71 ile kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığında yaşandı. Bunu, yüzde 12,69 ile su (şebeke suyu) ve yüzde 8,47 ile taze meyveler izledi. Oteller, pansiyonlar ve diğerleri yüzde 6,67, demir yolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı yüzde 6,15 ve ekmek yüzde 5,94 ile enflasyon rakamlarında önemli artışlar gösterdi.
Haziranda fiyatı en çok düşen ürünler ise yüzde 8,03 ile patates ve bazı yumru bitkiler oldu. Bunu yüzde 6,57 ile yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler, yüzde 3,89 ile kümes hayvanları eti ve yüzde 2,32 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları takip etti.  ( Yusuf Cemil Karaçay )

Exit mobile version