Enkaz Altından Şampiyonluğa Uzanan Mehmet’in hikayesi

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde Hatay İskenderun’da yaşanan felaket, 13 yaşındaki Mehmet Mustafa Erkol’un hayatını köklü bir şekilde değiştirdi. Enkaz altında kalarak sağ bacağını kaybeden genç sporcu, yaşadığı bu zorlu süreçten güçlenerek çıkmayı başardı. Depremden önce artistik jimnastik ile ilgilenen Erkol, spor hayatına yüzme ile devam etmeye karar verdi. Deprem sonrası tedavi süreci için […]

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde Hatay İskenderun’da yaşanan felaket, 13 yaşındaki Mehmet Mustafa Erkol’un hayatını köklü bir şekilde değiştirdi. Enkaz altında kalarak sağ bacağını kaybeden genç sporcu, yaşadığı bu zorlu süreçten güçlenerek çıkmayı başardı. Depremden önce artistik jimnastik ile ilgilenen Erkol, spor hayatına yüzme ile devam etmeye karar verdi.
Deprem sonrası tedavi süreci için İstanbul’a yerleşen Erkol ailesi, burada çeşitli ameliyatlar geçirdi. Mehmet Mustafa’nın annesi İTSO Personeli Güldane Erkol, oğlunun kaslarının gelişimi ve mental rehabilitasyonu için yüzme sporuna yönelmesini sağladı. Antrenör Dr. Duran Arslan, Erkol’u “yetenekli ve gelecek vadeden sporcu” olarak keşfetti ve bu yetenek, genç sporcunun ulusal ve uluslararası yüzme yarışmalarında elde ettiği birçok başarıyla kendini gösterdi.
Geçtiğimiz günlerde Mudanya’da düzenlenen Triatlon Türkiye Kupası’nda kendi kategorisinde birinci olarak dikkat çeken Mehmet Mustafa Erkol, sadece kendi başarısıyla değil, yaşadığı zorluklara rağmen azmi ve kararlılığı ile de çevresine umut veriyor. Paralimpik sporcu olarak yüzme alanında kaydettiği dereceler, onun yeteneğini ve azmini gözler önüne seriyor.
Mehmet Mustafa Erkol’un triatlon dalına geçişinde koşu protezi sponsorluğunu üstlenen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, genç sporcunun başarılarını içtenlikle kutluyor. Oğullarının gösterdiği başarı ile gurur duyan aile, bu süreçte destekleyen herkese teşekkür ediyor. Mehmet Mustafa’nın azmi ve kararlılığı, onun gelecekteki başarılarının habercisi niteliğinde.

Exit mobile version