Erasmus Hareketliliği ve Gastronomi Stajı

Hatay MKÜ, birçok üniversite ile işbirliğine girdi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla, daha çok öğrenciye ve personele yurt dışında staj, öğrenim ve deneyim imkanı sunmaya çalışıyor. Bu kapsamda ilk olarak, Erasmus+ KA131 Yükseköğretim Hareketlilikleri alanında, Avrupa’da Erasmus programına dahil ülkelerde bulunan üniversitelerle anlaşma sayılarını her geçen gün artıran […]

Hatay MKÜ, birçok üniversite ile işbirliğine girdi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla, daha çok öğrenciye ve personele yurt dışında staj, öğrenim ve deneyim imkanı sunmaya çalışıyor. Bu kapsamda ilk olarak, Erasmus+ KA131 Yükseköğretim Hareketlilikleri alanında, Avrupa’da Erasmus programına dahil ülkelerde bulunan üniversitelerle anlaşma sayılarını her geçen gün artıran Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin, 2004 yılından bu yana her yıl yaklaşık 200 öğrenci ve personelin öğrenim, staj ve personel hareketliliği kapsamında Avrupa’yı keşfetmesini sağladığı kaydedildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin paydaşlarından biri olduğu ve Hatay MKÜ’nün öğrenci ve personelinin uluslararası hareketliliklerine imkan sağlayacak olan Gastronomi Staj Konsorsiyumu Protokolü, Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde, 18-20 Mart 2022 tarihlerinde Afyonkarahisar’da düzenlenen, Yükseköğretim Konsorsiyum Projeleri Protokol Töreni’nde Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya tarafından imzalandı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ni temsilen programa katılan, Erasmus Kurum Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mehmet Yaran ve Erasmus Uzmanı Öğretim Görevlisi Melodi Çiftçi, işbirliği imkanlarını zenginleştirmek amacıyla, konsorsiyum ortaklarının diğer temsilcileriyle de görüşmeler yaptılar.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği’nin (AŞOMDER) ortak olarak yer aldığı “Gastronomi Staj Konsorsiyumu” ile beraber, gastronomi alanında öğrencilere staj hareketliliği, akademik ve idari personel için ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği fırsatı sunulacağı duyuruldu. Projenin hedef bölgesi, Türkiye’de gastronomi alanında gelişime açık, gastronomi alanında UNESCO tarafından akredite olan ve gastronomi alanında ün yapan şehirlerin bir araya geldiği geniş bir bölge olarak belirlendi.

Protokolün imzalanmasının ardından proje ile ilgili görüşlerini bildiren, Hatay MKÜ rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Avrupa Birliği projelerinin, kurumlar arası ulusal ve uluslararası işbirliklerini geliştirdiğini, bu tür projelere katılan öğrencilerin ve akademisyenlerin de farklı ülkelerdeki uygulamaları görmesinin faydalı olduğunu söyledi.

YENİ PROJELER YOLDA

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin, farklı alanlarda Avrupa Birliği Proje başvurularının devam ettiğini de belirten Kaya, söz konusu projelerle, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin Erasmus+ hareketlilik bütçesinin büyük oranda artacağını ve böylelikle daha fazla öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Haber/Cemil Yıldız

Exit mobile version