Erasmus’ta Sırbistan Rotası

Necmi Asfuroğlu A.L. ile Cemil Şükrü Çolakoğlu İ.O. Ortak Projesi İlimiz Defne ilçesi Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi ile Cemil Şükrü Çolakoğlu İlkokulu tarafından yürütülen Erasmus+ KA229 (2020-2023) “Literacy is the key of both 2020 and beyond” Projesi’nin C2 Öğrenci Hareketliliği, 18-24 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan’ın Novi Becej kentinde gerçekleşti. Proje hareketliliğine, Okul Müdürü Ömer Uğur […]

Necmi Asfuroğlu A.L. ile Cemil Şükrü Çolakoğlu İ.O. Ortak Projesi

İlimiz Defne ilçesi Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi ile Cemil Şükrü Çolakoğlu İlkokulu tarafından yürütülen Erasmus+ KA229 (2020-2023) “Literacy is the key of both 2020 and beyond” Projesi’nin C2 Öğrenci Hareketliliği, 18-24 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan’ın Novi Becej kentinde gerçekleşti. Proje hareketliliğine, Okul Müdürü Ömer Uğur Aydın, Müdür Yardımcısı Mehmet Çıkar, Proje Koordinatörü olan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa Akıncı ile İngilizce Öğretmeni Mehmet Susam katıldı. Proje ortağı Necmi Asfuroğlu A.L. Öğretmeni Mehmet Susam, yaşananları şöyle aktardı: “Sırbistan hareketliliğinde; Türkiye, Sırbistan, İtalya, Malta ve Polonya’dan toplam 24 öğretmen yer aldı. Haftanın açılışı, okul turu ile başladı. Bu kısa turda; sınıflar, laboratuvarlar, kütüphane, idari odalar, okul bahçesi gibi çeşitli okul birimleri incelendi. Öğrencilerin, 4 temel becerilerden biri olan ‘Reading’ (okuma) yetkinliklerini güçlendirici yöntem ve yaklaşımların İngilizce, Türkçe, Sırpça, İtalyanca, Lehçe ve Maltaca derslerinde nasıl kullanıldığı, hangi faaliyetlerin uygulandığı, proje ortakları tarafından sunuldu. Bununla beraber, hafta boyunca birçok kültürel gezi de düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Sırbistan Belgrad Eğitim Müşaviri-Ataşesi Mehmet Yılmazata Bey ile de tanıştık. Sırbistan’daki okullarla işbirliği çerçevesinde ‘neler yapabiliriz, nasıl projeler üretebiliriz, hangi alanlarda çalışabiliriz’ gibi konular üzerinde gerçekten çok verimli sohbetler ettik. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 8 farklı Erasmus+ projemizin 16 hareketliliğini gerçekleştirdik.
2022 yılı Haziran ayının son haftasında gerçekleşen Letonya, Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleşen Avusturya ve ortasında yapılan Sırbistan hareketlilikleriyle, bu dönemi kapattık.”

Exit mobile version