Erken Başladı

Orman yangınlarıyla ün salan ilimiz Hatay-Dörtyol Amanoslar’da önceki gece yarısı çıkan yangın,15-16 saat sonra güçlükle kontrol altına alınabildi. Dörtyol ilçesi Amanos Dağı eteklerinde bulunan Konaklı Mahallesi kırsalında, gece yarısı bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisi ile hızla yayıldı.Yangını kontrol altına almak için Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri […]

Orman yangınlarıyla ün salan ilimiz Hatay-Dörtyol Amanoslar’da önceki gece yarısı çıkan yangın,15-16 saat sonra güçlükle kontrol altına alınabildi.

Dörtyol ilçesi Amanos Dağı eteklerinde bulunan Konaklı Mahallesi kırsalında, gece yarısı bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisi ile hızla yayıldı.
Yangını kontrol altına almak için Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri söndürme çalışması başlattı. Haberin alınmasından sonra, yangın bölgesine karadan çok sayıda arazöz, iş makinesi ve söndürme işçisi sevk edildi. Bölge halkı da yangın söndürme ekiplerine yardım etti.

Çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları, öğleden sonra yangının kontrol altına alınmasını sağladı
Dörtyol’un Konaklı, Rabat ile Çağlalık bölgesindeki yangına, dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan da müdahale edildi, öğleden sonra da kontrol altına alındı. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version