Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzin, Paslı borulara veda ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Erzin İçmesuyu İnşaatı’nda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi. “Her Şeyden Önce Sağlık” anlayışıyla hayata geçirdiği projeler sayesinde içmesuyunda kalıcı çözümler geliştirildiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, maliyeti 19 milyon 740 bin TL’lik dev proje sayesinde Erzin’in yıllardır çektiği içmesuyu sıkıntılarının çözüleceğini vurguladı.
Erzinlilerin temiz, sağlıklı ve güçlü bir içmesuyuna kavuşmasının yanı sıra kayıp kaçak oranının düşük seviyelere çekilmesi adına paslı, kireçli ve kullanılamaz durumda olan şebekelerin de yenilendiğinin altını çizen İdare, kapsamlı proje ile ilçenin içmesuyu hattının basınca dayanıklı olan Duktil ve Polietilen boruların kullanıldığına dikkat çekti.
Projenin 1. kademesinin 180 km olacağını ve döşenecek hattın 142 km’sinin şebeke, 38 km’sinin ise isale hattı olacağını açıklayan İdare, 64 kilometresinin tamamlandığı inşaatın Hürriyet ve Bahçelievler mahallelerinde devam ettiğini aktardı.
İçmesuyu hattı ve abone bağlantıları yapımının sürdüğü çalışmada 1 paletli ekskavatör, 2 kepçe ve 10 personelin görev yaptığını açıkladı.  -Mehmet ÖZGÜN-