Kısa adı ESEP olan Eğitim Bilimleri ve Etkili yUgulamalar Kongresi İskenderun’da yapıldı.
İskenderun Teknik Üniversitesi, Onursal Başkanlığı’nı İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un yaptığı Uluslararası I. ESEP Eğitim Bilimleri ve Etkili Uygulamalar Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.
27-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen kongrenin açılış programı 27 Ekim Cuma Günü İSTE Mavi Salonda yapıldı. İki gün boyunca Geçmişten getirdiğimiz eğitim birikimimiz ışığında yarınlara yön vermeyi, bugünün sorunlarından öte yarınlara ışık tutacak sorulara cevap aramaya çalışılan kongrenin gala programı İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin ev sahipliğinde İSTE Mavi Salonda yapıldı. Kongrede ayrıca Uluslararası Jürili Karma ve Kişisel Resim Sergi ile Yöre Yöre Yüz Yıllar Yaşa Türkiye’m temasıyla hazırlanan Yöresel Standda ziyarete açıktı.
İSTE Merkez Yemekhanesinde düzenlenen Gala Yemeğinin ardından düzenlenen Gala Programına Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Anıl Çolak, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç ve İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış da katıldı. Yüzyıllar Yaşa Cumhuriyet Programı öncesinde LEGADDER Eğitim Pusulası 2023 Ödül Töreni ve Teşekkür Plaketlerinin Takdimi gerçekleştirdi.
Plaket takdiminde konuşan Rektör Depci “İSTE’de bizimle olmanız bizim için büyük bir onurdur” dedi. “6 Şubat’ı yaşadık, artık önümüze bakmamız lazım. Yüz yüze eğitim kararımız dolayısıyla aldığımız çok eleştiri oldu ancak eğitim yüz yüze olmalıydı, öyle yaptık” ifadelerini kullandı.
Uluslararası I. ESEP Eğitim Bilimleri ve Etkili Uygulamalar Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanları Gökhan Arıkan, Prof. Dr. Oya Lenevdoğlu ve Prof. Dr. Nazif Çalış’a teşekkür plaketlerini İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci takdim etti. Türk Bayraklarının kırmızı- beyaza bezediği Gala Programı hatıra fotoğrafı çekimi ve sergi ziyareti ile tamamlandı.
Kongrede, Eğitimin Değişmeyen Sorunsalı: Değişim, “Eğitim Öldü,” Yaşasın Öğrenme, Mesleki Eğitimde Kalite Yönetim Sistemleri, Anti kırılganlık ve Alışkanlıklarla Yaşamı İnşa Etmek, Sürdürülebilir kalkınma için eğitimin pedagojik etkileri – Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin değere dayalı uygulanması, Sporda Yeni Nesil Liderlik ve Değişim, Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar, Olağanüstü Durumlarda Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları, Öğretmenlik Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını, Dijital Çağda Dezenformasyona Karşı Eleştirel Düşünme, Dünü, Bugünü ve Yarını ile Türkiye’de Mesleki Eğitim, Geleceğin Eğitimi, Kriz ve Afet Dönemlerinde Eğitimin Sürdürülebilirliği, Eğitimde Sürdürülebilirliğin Sağlanmasında STK’ların Rolü, Geçmişten Geleceğe Yükseköğretimde Yabancı Dil Öğretimi, Afet ve Kriz Dönemlerinde Halk Sağlığı ve Eğitimi, Eğitimde Sürdürülebilirliğin Sağlanmasında Belediyelerin Rolü,
Geçmişten Günümüze Tarih Eğitimi ve İzdüşümleri, 100. Yılında Cumhuriyet konulu panel ve konferanslar düzenledi. Kongrede ayrıca bildiri oturumları, eBildiri ve poster bildiri oturumları düzenledi. Olağandışı Durumlar Karşısında Eğitim ve Sürdürülebilirliği konulu bir çalıştayın da yapıldığı kongrede aynı zamanda pek çok atölye çalışması da yapıldı. -Adil Yeşildağ-