Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski Vekil Akgöl’den yorumlara yorum:

Etnik Kimlik Siyaseti, En

Etnik Kimlik Siyaseti, En Ahlaksızca Yol…

Hatay eski Milletvekili Hasan Akgöl, son günlerde bazı çevrelerce bilinçli şekilde gündeme taşındığını belirttiği “etnik kimlik” üzerinden siyasetin, “en ahlaksız yol” olduğu görüşünde.

Akgöl’ün, sosyal medyada yer alan paylaşımı şöyle:

“Bakıyorum, yine kaç gündür, televizyonlarda ve basında, yok ‘Alevi’, yok ‘Sünni’ tartışmaları yapılıyor ya… Usanmadınız mı, sıkılmadınız mı, bıkmadınız mı, başka derdiniz kalmadı mı? Niye insanları bilgi birikimiyle, karakteriyle, dürüstlüğüyle değerlendiremiyoruz da, etnik kimliği ile değerlendiriyoruz? Bu dünyanın en ayıp şeyi, en kolay siyaset yapma yolu! Toplumu, tatlı tatlı yarayı kaşıyarak, ayrıştırma huyundan vazgeçin! İnsanlar açlıkla mücadele ederken, enflasyon bu haldeyken, çiftçi batmışken, maaşlı ölmüşken, esnaf bitmişken, sanayici üretemez olmuşken, lütfen, birilerinin etnik kimlik üzerinden gündem değiştirmesine ve siyaset yapmasına, bizlere yakışan hareket olarak, izin vermeyelim lütfen. Cumhurbaşkanı adayı, belediye başkan adayı, milletvekili adayı Alevi de olabilir, Sünni de olabilir, Kürt de olabilir, Türk de olabilir. Adayı, etnik kimlik yerine, bilgi birikimiyle, memlekete nasıl faydalı olup olamayacağı konusuyla değerlendirmek yerine, ‘Vallahi çok iyi adam, ama işte Sünni!’, ‘Vallahi çok iyi adam, ama işte Alevi!’, ‘Vallahi çok iyi adam, ama işte Kürt!’ gibi basit, cahilce değerlendirme konularından vazgeçin lütfen.

Bir ailede, bir toplumda, bir ortamda, nasıl namus konusu masaya yatırılamıyorsa, yatırılamaz ise, bana göre etnik kimlik konusu da artık masaya yatırılmamalı. Tatlı tatlı yara kaşınarak, topluma devamlı bir şeylerin hatırlatılması ve bunun üzerine siyaset yapılması, en ahlaksızca yoldur. Lütfen, artık bu etnik kimlik konusuna girmeyelim. Benim genel başkanım, insan olarak çok kaliteli, bilgi birikimi yerinde, tam bir Avrupai liderdir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığını layıkıyla yerine getireceğini, etnik kimlik ayrımı yapmadan, toplumun her kesimine eşit mesafede olacağına ve ülkemizi bulunduğu bu dar boğazdan kurtaracağına adım kadar eminim. Bunu, beraber görev yaptığım süre içerisine çok net gördüm. Benim gibi Sünni ve sağ kökenli birini listeye aldı. Görev yaptığım süre içerisinde, bize hep, insanlara ayrım yapmadan yaklaşmayı tembih etti. Bir gün bile ağzından etnik kimlik ile ilgili tek cümle duymadım. Asla konuşmaz ve konuşturmazdı. Sık sık kullandığı tek cümle var, o da; ‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır.’

Onun için lütfen, artık 21 yüzyılda bu geri kalmış yobaz düşüncelerden vazgeçip, insanları etnik kimliğine bakmaksızın, bilgi, birikim, deneyim gibi yönlerle değerlendirelim. Bu ülke bizim, başka Türkiye yok. ‘Böl parçala’ mantığını kullanarak bizi parçalamaya çalışıp, bu ahlaksız yolla koltuğunu korumak isteyenlerden kurtulmak dileğiyle…”

-Cemil Yıldız-