Et Yemede En Fakir Ülkeyiz

Türkiye, Avrupa’da en az kırmızı et, tavuk ve balık tüketilen ülke olarak öne çıkıyor. Avrupa İstatistik Kurumu (Eurostat) verilerine göre, Türkiye’de halkın %37,3’ü “iki günde bir etli yemek, tavuk veya balık yeme” imkanına sahip değil. Bu oran, Avrupa Birliği ortalaması olan %8,6’nın oldukça üzerinde.   2020 yılı verilerine göre, Türkiye’de resmi enflasyonun %50’yi aşması ve […]

Türkiye, Avrupa’da en az kırmızı et, tavuk ve balık tüketilen ülke olarak öne çıkıyor. Avrupa İstatistik Kurumu (Eurostat) verilerine göre, Türkiye’de halkın %37,3’ü “iki günde bir etli yemek, tavuk veya balık yeme” imkanına sahip değil. Bu oran, Avrupa Birliği ortalaması olan %8,6’nın oldukça üzerinde.

 

2020 yılı verilerine göre, Türkiye’de resmi enflasyonun %50’yi aşması ve Türk lirasının değer kaybetmesi, yaşam standartlarını olumsuz etkiliyor. Türkiye’yi takip eden ülkeler arasında Kuzey Makedonya (%36,8), Arnavutluk (%34,3) ve Bulgaristan (%25,9) bulunuyor. Bu durum, Türkiye’nin gıda güvenliği ve ekonomik sorunlarına dair önemli bir tablo sunuyor.

 

Exit mobile version