Evlatlarınız bize emanet…

Gözünüz arkada kalmasın “Yakın gelecekte tüm belgeleri alabilen ve verebilen hale geleceğiz” diyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, yemin ederek mesleklerine ilk adımlarını atan geleceğin denizcilerine ve ailelerine seslendi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü Güverte 2026 yılı öğrencileri, denizcilik yemini ederek mesleklerine […]

Gözünüz arkada kalmasın

“Yakın gelecekte tüm belgeleri alabilen ve verebilen hale geleceğiz” diyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, yemin ederek mesleklerine ilk adımlarını atan geleceğin denizcilerine ve ailelerine seslendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü Güverte 2026 yılı öğrencileri, denizcilik yemini ederek mesleklerine ilk adımlarını attı. İSTE Mavi Salon’da düzenlenen törene; İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG. Binbaşı Onur Emir, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Binbaşı Yusuf Yıldırım, Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım, İskenderun Bölge Liman Başkanı V. Erdoğan Bayram, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Başkanı M. Kemal Kutlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gökhan Gündüz, Prof. Dr. Meltem Eken ve Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Akademisyenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezunlara ilk seslenen isim olan, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Eken konuşma yaptı. Gelişmiş simülatörler, laboratuvar ve derslik altyapısıyla, alanında uzman, deniz kökenli ve tecrübeli yetkin eğitmenlerle eğitim-öğretim hizmetlerini sürdürmekte olduklarını ifade eden Eken, “Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin fiziksel mekanlarında eğitim-öğretim imkanlarının iyileştirilmesi için katkıda bulunan, başta Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci olmak üzere, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve tüm sektör paydaşlarına teşekkürü borç bilirim” dedi.

-BARBAROS’UN TORUNLARI-
Yemin Töreninde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise şunları söyledi:
“Büyük coşku, heyecan ve sevgi içindeyim. Yemin törenini izleyen ailelerin gözleri dolmuş, göğüsleri kabarmıştır eminim. Evlatlarınız, bize emanet. Gözünüz arkada kalmasın. Onlar, sizin evlatlarınız olduğu gibi bizim de evlatlarımızdır. Üniversitemiz ve ülkemizin gönül elçilerini yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum.”
Rektör Depci, “İSTE olarak, 14 farklı senaryo ile eğitim verebilecek simülasyon sistemlerine sahibiz. Uygulamalı eğitim için havuzumuzu tamamlamak üzereyiz. En yakın zamanda tüm eksikliklerin giderileceğinden şüpheniz olmasın. Yakın gelecekte, tüm belgeleri alabilen ve verebilen hale geleceğiz. Barbaros’un torunları, iyi ki varsınız” diyerek konuşmasını tamamladı.
-Mutlu Yanık-

Exit mobile version