Evlilik Öncesi Eğitim Programı Düzenlendi 

Hatay’ın İskenderun ve Belen ilçelerinde evlilik hazırlığı yapan yüz çifte yönelik ‘Yeni Evlenecek Çiftleri Destekleme’ programı kapsamında evlilik öncesi eğitim verildi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman ve sosyal hizmetler personelleri katıldı. Hükümetin açıkladığı 18-30 yaş arası evlilik destek programından […]

Hatay’ın İskenderun ve Belen ilçelerinde evlilik hazırlığı yapan yüz çifte yönelik ‘Yeni Evlenecek Çiftleri Destekleme’ programı kapsamında evlilik öncesi eğitim verildi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman ve sosyal hizmetler personelleri katıldı. Hükümetin açıkladığı 18-30 yaş arası evlilik destek programından faydalanmak üzere İskenderun ve Belen’den başvuru yapan 100 genç çifte evlilik öncesi eğitim verildi. 

Seminerde İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ailenin önemine vurgu yaparken, kredi desteği tutarının 150.000 TL olduğunu, iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli ve faizsiz olarak verileceğini belirtti. Projeyi deprem bölgesindeki gençlere yönelik olduğunu kaydetti. 

Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden Psikolog Dilek Yıldırım ve Metin Karaahmetli’nin bilgilendirme yaptığı seminerde konuşan İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr. Müge Tellioğlu, kadınların yıllarca şiddete uğradığını, bunun nedenlerinden birinin de erkek çocuk takıntısı olduğunu belirtti. Kadının yumurtasından sadece X kromozomunun geldiğini, cinsiyetin ise erkek spermindeki X-Y kromozomlarına bağlı olduğunu açıkladı. Ayrıca, gebelik sürecinde beslenmenin ve sağlık kontrollerinin önemine de değindi. 

Dr. Tellioğlu ayrıca, 18 yaş altındaki evliliklerin sakıncalı olduğunu, çünkü bedensel ve zihinsel gelişimin tamamlanmadığı bir yaşta olunduğunu ifade etti. Bu tür evliliklerin suiistimal olarak nitelendirildiğini ve sağlık açısından riskler taşıdığını vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version