Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali başlıyor

Hatay’da düzenlenecek olan 24. Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali, 7-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin teması “Kentimizi Kuracağız, Kültürümüzü Yaşatacağız” olarak belirlendi. Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen festivalde, demokrasiye, barışa, ve halkların eşit yaşam hakkına vurgu yapılıyor. Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Paneller, konserler, atölye çalışmaları ve söyleşilerle dolu programda, yerel ve ulusal […]

Hatay’da düzenlenecek olan 24. Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali, 7-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin teması “Kentimizi Kuracağız, Kültürümüzü Yaşatacağız” olarak belirlendi. Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen festivalde, demokrasiye, barışa, ve halkların eşit yaşam hakkına vurgu yapılıyor.

Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Paneller, konserler, atölye çalışmaları ve söyleşilerle dolu programda, yerel ve ulusal konular ele alınacak. Öne çıkan paneller arasında “Afet Sonrası Rezerv Alan Kıskacında Barınma Hakkı”, “9. Yargı Paketi ve Devamında Kadınları Bekleyen Tehlikeler”, “Hafızamız Kimliğimiz ve Geleceğimiz”, “Demokratik Cumhuriyet Demokratik Anayasası”, “Türkiye’de Siyasal Durum ve Solda İttifak Politikaları”, “Hatay Taş Ocakları ve Beton Santrallerinin Zararları”, “İsrail-Filistin Savaşının Bölgesel, Küresel Boyutları ve Olası Gelişmeler”, “Hükümetin Ekonomi Programı, Emekçiler ve Deprem Bölgesi” gibi konular yer alacak.

Katılımcılar arasında siyasi figürler, akademisyenler, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri bulunacak. Festival, sanat ve ekoloji atölyeleriyle de zenginleştirilerek, kültürel mirasın ve doğal yaşamın korunması için bilinç oluşturmayı hedefliyor.

Evvel Temmuz Festivali, Hatay’ın kültürel ve sosyal yaşamına önemli bir katkı sunarken, toplumsal dayanışma ve gelecek vizyonuna odaklanmayı amaçlıyor. – Meriç Demiray-

Exit mobile version