Exo Üyeleri Yaşları Kaç? Exo Grubu Üyeleri Burçları Ne?

Exo, Güney Kore'nin en popüler müzik gruplarından biri olarak dikkat çekiyor. Hem Güney Koreli hem de Çinli üyelerden oluşan bu grup, dünya genelinde milyonlarca hayrana sahip. Peki, Exo üyeleri kimler, kaç yaşındalar ve hangi burçtalar? Tüm detaylar haberimizde!

Exo, Güney Kore’nin en popüler müzik gruplarından biri olarak dikkat çekiyor. Hem Güney Koreli hem de Çinli üyelerden oluşan bu grup, dünya genelinde milyonlarca hayrana sahip. Peki, Exo üyeleri kimler, kaç yaşındalar ve hangi burçtalar? Tüm detaylar haberimizde!

Exo Üyeleri Yaşları ve Burçları

Exo müzik grubu, Güney Kore’de kurulmuş bir gruptur ve 2012 yılında çıkış yapmıştır. İlk yıllarında 12 üyeyle başlayan Exo grubu şu anda 9 üyeyle devam etmektedir. İşte Exo üyeleri, yaşları ve burçları:

Exo grubu, dünya genelinde milyonlarca hayrana sahip ve K-Pop kültürünün önemli temsilcilerinden biri olarak biliniyor. Grubun her üyesi hem müzikteki yetenekleri hem de kişisel hayatlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Exo Üyeleri Kimdir?

Exo müzik grubu, 2011 yılında S.M. Entertainment tarafından kuruldu ve 2012 yılında çıkış yaptı. Grup, bir kısmı Korece şarkı söyleyen EXO-K ve bir kısmı ise Çince şarkı söyleyen EXO-M olmak üzere iki alt grupla çıkış yaptı. Grubun şu anki kadrosu 9 üyeden oluşmaktadır ve bu üyeler dünya çapında tanınmaktadır.

Byun Baek-hyun

Byun Baek-hyun, Güney Koreli şarkıcı, söz yazarı ve oyuncudur. Baek-hyun, lise yıllarındayken müziğe olan ilgisini hayata geçirmiş ve Coma isimli bir müzik grubu kurmuştur. Exo’nun solistlerinden biri olan Baek-hyun, 2019 yılında solo şarkı çıkarmaya başlamıştır. İlk solosu “City Lights” oldukça beğenilmiş ve büyük bir başarı elde etmiştir.

Kai (Kim Jong-in)

Kai, Güney Koreli şarkıcı, oyuncu, dansçı ve modeldir. 8 yaşında dans etmeye başlayan Kai, Exo’ya katıldıktan sonra hip-hop dans eğitimi de almıştır. 2018 yılından bu yana Gucci markasının ilk Güney Koreli marka elçisi olarak çalışmaktadır.

Suho (Kim Jun-myeon)

Suho, Güney Koreli söz yazarı, şarkıcı ve oyuncudur. 16 yaşında SM Entertainment tarafından keşfedilen Suho, Exo’nun lideri olarak bilinir. Suho, birçok film ve dramada rol almıştır.

Park Chan-yeol

Park Chan-yeol, Exo grubunun en yetenekli isimlerinden biridir. Güney Koreli rapçi, şarkıcı, söz yazarı, prodüktör, oyuncu ve model olan Chan-yeol, lise yıllarında bateri çalmıştır. Exo ile birlikte birçok projede yer almıştır.

Sehun (Oh Se-hun)

Sehun, Exo’nun 5. üyesi olarak tanıtılmıştır. Güney Koreli rapçi, şarkıcı, söz yazarı, oyuncu, dansçı ve model olan Sehun, birçok televizyon dizisinde rol almış ve Netflix’in “Busted!” isimli programında yer almıştır.

D.O. (Do Kyung-soo)

D.O., sahne adıyla bilinen Do Kyung-soo, Exo’nun ana vokallerinden biridir. Şarkıcılığın yanı sıra birçok filmde ve televizyon dramasında rol almıştır. İlk çıkışını 2012 yılında Exo grubunda “Mama” şarkısıyla yapmıştır.

Chen (Kim Jong-dae)

Chen, Exo grubunun son üyesi olarak tanıtılmıştır. Güney Koreli şarkıcı ve söz yazarı olan Chen, Exo’nun “Love Me Right” albümündeki “Promise” adlı şarkının söz yazarıdır.

Lay (Zhang Yixing)

Lay, Exo’nun yetenekli isimlerinden biridir ve Çinli rapçi, şarkıcı, söz yazarı, prodüktör, dansçı ve oyuncudur. Lay, “2014’ün En Ünlü 10 Sanatçısı” listesinde 5. olmuştur ve SHINee grubunun bazı konserlerinde de yer almıştır.

Xiumin (Kim Min-seok)

Kim Min-seok, sahne adıyla Xiumin, Güney Koreli şarkıcı ve oyuncudur. Dövüş sanatlarına ilgi duyan Xiumin, Kendo ve Tekvando’da siyah kuşak sahibidir. Exo’nun en büyük üyesidir.

Exo’nun En Çok Dinlenen Şarkıları

Exo, dünya çapında en çok dinlenen K-Pop gruplarından biridir ve milyonlarca izlenen klipleriyle dikkat çekmektedir. İşte Youtube üzerinde Exo’nun en çok dinlenen 10 klibi:

Exit mobile version