Fatih Altaylı: “Rezerv kararları kesin bozulur”

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında Hatay’daki rezerv alan uygulamaları ve devletin bu alanlar üzerindeki arsa ve zeytinliklere yönelik müdahaleleri hakkında sert eleştirilerde bulundu. Altaylı, özellikle zeytinliklerin talan edilmesine ve bu süreçte yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek “Yakında rezerv kararları kesin bozulur. Bunları yapanlar çok ağır bedeller öderler.” dedi. Altaylı’nın açıklamalarına göre, Hatay’daki rezerv alanlarda insanların zeytinliklerine […]

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında Hatay’daki rezerv alan uygulamaları ve devletin bu alanlar üzerindeki arsa ve zeytinliklere yönelik müdahaleleri hakkında sert eleştirilerde bulundu. Altaylı, özellikle zeytinliklerin talan edilmesine ve bu süreçte yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek “Yakında rezerv kararları kesin bozulur. Bunları yapanlar çok ağır bedeller öderler.” dedi.

Altaylı’nın açıklamalarına göre, Hatay’daki rezerv alanlarda insanların zeytinliklerine ve arsalarına el konuluyor. Altaylı, bu durumu şu sözlerle ifade etti:

“İnsanların rezerv alandaki zeytinlikleri talan ediliyor. Bir zeytinlik sahibinden gelen belgelere göre, adamın zeytinliğine girip yok etmişler. ‘Buradan yol geçecek’ demişler ama ortada ne bir plan var, ne bir şey var. Üstelik kamulaştırma kararı da yok.” Altaylı, bu uygulamaların hukuksuz ve plansız bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, “Kafalarına göre yani oradaki bir takım kamu görevlileri ve bürokratlar, ‘nasıl olsa artık yetki bizde, istediğimizi yaparız’ diyerek orayı talan ediyorlar. Milletin malına çöküyorlar, servetlerine el koyuyorlar” dedi.

Gazeteci, Hatay’daki durumun vahşi batı koşullarına benzetildiğini ve bölgede hukukun işlemediğini vurguladı. “Orası olmuş bir eski vahşi batı. Bizim de vahşi güney olmuş. Ne hak var, ne hukuk var. Milletin milyon dolarlık apartmanlarının arazileri kalmış orada. Sen deprem altında onlara el koyuyorsun. Yapılanların hukuksuzluk boyutu arşa varmış vaziyette” şeklinde konuştu.

Altaylı, bu süreçte iktidarın uygulamalarının deprem mağdurlarını daha da mağdur ettiğini belirterek, “Deprem altında kalanlar bir de bugün iktidarın uygulamaları altında kalıyorlar. Akıl alır gibi değil ama kim ne diyebilir ki? Kimse bir şey demiyor. Çünkü gözden ırak, gönülden ırak, akıldan ırak orada bir şeyler oluyor. Teksas kanunlarıyla vahşi batı kanunlarıyla ya da vahşi batı kanunsuzluğuyla milletin malına çöküyorlar” dedi.

Son olarak, Altaylı bu uygulamaların devlet otoritesi kullanılarak yapıldığını ve yasal altyapısı olmadan, bazı bürokratların ve AKP yandaşlarının gücüyle yürütüldüğünü ifade etti. “Yakında bu kararlar kesin bozulur. Bunları yapanlar çok ağır bedeller öderler. Bir ülkeyi işgal edersin ama oradaki tapulara dokunamazsın. Sen depremi bahane edip servet transferi yapmaya çalışıyorsan bu büyük suçtur. Bunu yapanın eninde sonunda oyarlar” diyerek sözlerini tamamladı. – Duygu Ertaş-

Exit mobile version