Fernas Madencilerinin eylemleri sonuç verdi

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, 53 gündür devam eden eylemler ve üç gün süren müzakerelerin ardından, Fernas Madencilik işçileri ile yönetim arasında uzlaşma sağlandığını duyurdu. Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren ve AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun ailesine ait olan Fernas Madencilik’te işçiler, uzun süredir yönetimi protesto ediyordu. Bu süreçte işçiler Ankara’ya yürümüş, ayrıca açlık grevi başlatmıştı. […]

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, 53 gündür devam eden eylemler ve üç gün süren müzakerelerin ardından, Fernas Madencilik işçileri ile yönetim arasında uzlaşma sağlandığını duyurdu.

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren ve AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun ailesine ait olan Fernas Madencilik’te işçiler, uzun süredir yönetimi protesto ediyordu. Bu süreçte işçiler Ankara’ya yürümüş, ayrıca açlık grevi başlatmıştı. Grev, üçüncü gününde DEM Parti milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in arabuluculuğuyla yapılan görüşmeler sonucunda sona ermişti.

Bağımsız Maden İş, bugün sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada tarafların uzlaştığını kamuoyuna duyurdu.

Uzlaşma Maddeleri Şöyle:

– İşçi ve işveren tarafı iletişim kanallarını açık tutacak.
– Ara dönemde asgari ücrete zam yapılmaması nedeniyle Ocak 2025’te işçilere zam yapılacak.
– Maaş artışları, işçilerin kıdemi ve mesleki tecrübeleri göz önünde bulundurularak düzenlenecek.
– Banka ile ortak işletme ve eş koşullarda maaş protokolü yapılacak.
– Alınacak promosyonlar doğrudan işçilere ödenecek.
– İşe dönmek isteyen işçiler, herhangi bir hak kaybı yaşamadan 21 Ekim 2024 itibarıyla iş başı yapacak. İşten ayrılmak isteyen işçilere, kıdem ve ihbar tazminatları ile varsa yıllık izin hakları ödenecek.
– İşveren ve işçi karşılıklı olarak açtıkları davalardan feragat edecek.

Exit mobile version