Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Festivalde Suavi Coşkusu

Defne Kültür ve Sanat

Defne Kültür ve Sanat Festivali, üç gün süren etkinlikler ardından sona erdi

Ünlü sanatçı Suavi, Defne Belediyesi Kültür Sanat festivali kapsamında muhteşem bir konser verdi. Festival etkinliklerini son gününde Harbiye Hidro Parkı’nda sahne alan Suavi, en güzel şarkı ve türkülerini seslendirdi, ayakta alkışlandı.
Suavi konserinde, festivalde emeği geçenlere, tüm katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Günümüzde sanatın bütün disiplinlerinin yobaz çetelerce yok sayıldığı, daha 2 gün önce Afganistan’da bir ozanın ‘islamiyette müzik yoktur’ cümlesiyle katledildiği süreçte, hal böyle olunca sanatı temsil edenlerin mikrofonlarını daha titiz, daha dikkatli kullanmaları gerektiği gerçeği ortaya çıktı.
Bu festival isim olarak tanıdığım, içerik olarak bildiğim bir festival. Emek veren bütün bileşenleri demokratik mücadeleleri anlamında tanıdığımı dikkate alırsanız ben bu ben bu kentin sanat hayatında mücadele eden insanları tanıyorum demektir ki benim de bu kentin kültür ve edebiyatına olan katkımdan dolayı iki çift laf etmeye de hakkım olduğunu düşünerek konuşuyorum.
Ben Vedat Türkali’ye söz verdim başıma bir kaza gelmezse bu bedeni 90’lı yaşlarıma kadar taşıyıp doğru bildiğim yolda bastonla da gelsem şarkı söylemeye devam edeceğim.
Ben Nazım Hikmet’e söz verdim, onun ‘Bu Memleket Bizim’ dediği yerden, Dersim de ki yangına da, Bergama’daki zeytin talanına da sahip çıkarak bu memleket bizim demeye devam edeceğim.
Ben çok kültürlülüğün tartışılmaz başkenti Hatay’da, Antakya’da, Samandağ’da halkların ve inançların hiçbir cinsiyet ayrımına ,ana dil ayrımına düşmeksizin yan yana yaşaması için yüreğini koymaya hazır olarak yoluma devam edeceğim.
Ben Denizlere, Yusuflara, Mahirlere söz vermiş olarak, 20’li yaşlarda uğurladığım dostlarımın miras bıraktığı yaşanmamış ömürlerini taşımaya şarkı söyleyerek devam edeceğim.
Ben, adaletten, insanca beraberlikten, hak ve hukuktan yana yüreğimi ortaya koyarak şarkı söyleyeme devam edeceğim.
Ben kibirli sofraların sanatçısı değil, sırtı sıvazlanan yalaklardan değil, ben, belki nefesi kokan ama dişini fırçalayacak diş macunu alamayacak emekçinin yanında yürümeye devam edeceğim.”
-Mehmet ÖZGÜN-