Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filipinler’de Hatay Damgası

Mehmet Kakil, Filipinlir’de En

Mehmet Kakil, Filipinlir’de En İyi Teknik Direktör Seçildi

En İyi 11 Futbolcu İçinde de 2 Antakyalı Var

Hatayspor Kulübü ile kardeş kulüp olan Filipinler CEBU Kulübü arasındaki teknik direktör, futbolcu işbirliği kapsamında 3 ay önce bu ülkeye giden Hatayspor eski teknik direktörü Mehmet Kakil, Filipinler’de tamamlanan 6 haftalık ilk yarı sonrasında ligin, ülkedeki en iyi teknik direktörü seçildi. Filipinler’de tamamlanan 6 maçlık periyotta en iyi 11 futbolcu içerisinde Antakyalı 2 futbolcu, Arda Çankır ile Mert Altınöz de bulunuyor. Mehmet Kakil’in yardımcısı antenörü Levent Öztürk, kendileriyle ilgili Türkiye’de yayın yapan basın organlarına teşekkür etti ve süreçle ilgili şunları kaydetti: “Mart ayında, Hatayspor ile CEBU FC Takımı arasında Kardeş Takım Anlaşması imzalandı. Onursal Başkanımız Sayın Lütfü Savaş ile CEBU FC Başkanı Sayın Uğur Taşçı arasında, 6 aylık proje kapsamında, Teknik Direktör, Hatayspor’un efsanesi Mehmet Kakil ve bana, asistan koç olarak bize bu görev verildi. Hatayspor’dan da 3 genç futbolcumuzla birlikte, Filipin futbol ligine merhaba dedik.
Sevgili dostlar, merak edenler için kısaca Filipin futbolu hakkında bilgi vereyim. PFF Filipinler futbol ligi, 7 takımdan oluşan profesyonel bir ligdir. Kaya FC ve United City takımları, Barcelona ve Real Madrid gibi köklü ve güçlü takımlardır. Bizim CEBU FC takımı ise yeni kurulmuş olup, ilk kez profesyonel bir ligde mücadele etmektedir. Lig, 4 devreden oluşmaktadır. Sezon sonunda ilk 2 ye girenler, Asya Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktadır.
Kaya FC ve United City takımları, 10 yıldır Asya Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermektedir. CEBU FC takımı olarak hedefimiz, Asya Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktır.
Kakil hocamla birlikte, Türklerin özelliği olan savaşma ve kazanma hırsını futbolcularımıza aktarmaktayız. ‘Kötü oynayabilirsin, ama kötü koşamazsın’ felsefesini Filipin futboluna aşılamaya çalıştık ve başarılı olduk.
Bu projenin amacı da hem Hatayspor’daki oyuncularımızın burada deneyim kazanması hem de Hatayspor’a Asya’dan kaliteli gençleri kazandırmaktır. Bize vermiş olduğunuz destekten dolayı, tüm ekibimiz adına herkese çok teşekkür ederiz. Hataysporumuza başarı diliyoruz. Filipinlerden sevgiler.”