Final sezonu yaklaşıyor…

Dizi turizmi kazandırıyor… Şu ana kadar Antakya özelinde Hatay’ı konu alan birçok dizi oldu. Kimi uzun bir süre yayında kaldı, raiting rekoru kırdı, tanıtımı omuzladı. Birçoğu ise şikâyetlere konu oldu! Peki onlar, dizi turizminin neresindelerdi? Adı, dünya çapında milyonlarca izleyicisi olan Game of Thrones dizisinin sekizinci ve final sezonu için geri sayım devam ederken, herkesin […]

Dizi turizmi kazandırıyor…

Şu ana kadar Antakya özelinde Hatay’ı konu alan birçok dizi oldu. Kimi uzun bir süre yayında kaldı, raiting rekoru kırdı, tanıtımı omuzladı. Birçoğu ise şikâyetlere konu oldu! Peki onlar, dizi turizminin neresindelerdi?

Adı, dünya çapında milyonlarca izleyicisi olan Game of Thrones dizisinin sekizinci ve final sezonu için geri sayım devam ederken, herkesin dilinde. Hırvatistan’ın Dubrovnik kenti, eski yapıları ve taş meydanları ile misafir ettiği diziye sadece ev sahipliği yapmıyor! Kentin esnafı ve işletmecileri, çekim mekanlarından dizi oyuncularını konu olan ürünlere kadar her şeyi pazarlıyor!
Türkiye’nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor’un verilerine göre, dizinin yeni sezon fragmanının yayınlandığı 5 Mart’tan 5 Nisan’a kadar geçen sürede, diziyle ilgili ürünlerin aranma oranı önceki aya kıyasla 10 kat arttı. Aynı dönemde Game of Thrones ürünlerinin satışları da ikiye katlandı.
Eldeki örneğin kıyısında duran bizler mi? Şu ana kadar Antakya özelinde Hatay’ı konu alan birçok dizi oldu. Kimi uzun bir süre yayında kaldı, kimi raiting rekorları kırdı, kimi de tanıtımı omuzladı. Ancak birçoğu da kurumsal şikâyetlere konu oldu! Peki, onlar, dizi turizminin neresindelerdi? Peki ya bizler! Bizler, var olanları ‘kent turizmi’ adına ne kadar kullandık, kullanabildik? Biraz bu kısmı düşünsek mi? En azından bundan sonrası için… -Tamer Yazar-

Exit mobile version