Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fırsatları kaçırmayın, korkmayın…

Kabuğunuzu Kırın! İskenderun Teknik

Kabuğunuzu Kırın!

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) gerçekleşen 2022- 2023 Akademik Yılı açılış töreni sonrasında 2022- 2023 akademik yılının açılış dersini veren Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, gençlere seslendi: “Fırsatları kaçırmayın, kabuklarınızı kırın, baskı altında çalışmaktan korkmayın, gösterilenle yetinmeyin, hedefi baştan belirleyin ve olaylar karşısında tepkisiz kalmayın!”

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), 2022- 2023 Akademik Yılı açılış töreni, geniş bir katılımla gerçekleşti. Merkez yerleşkede inşa edilen Spor Kompleksi’nde yapılan törene; Rektör Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Sahil Güvenlik Komutanı SG. Binbaşı Onur Emir, İlçe Jandarma Komutanı, J. Binbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İSTE Akademik ve İdari personeli ile öğrenciler katıldı.

-GÜNDEM:BARTIN-

Açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Bartın’da yaşanan maden kazası dolayısıyla bugünü buruk bir heyecanla karşıladıklarını söyledi. Depci, konuşmasında, “Bartın’da yaşanan maden kazası dolayısıyla birçok emekçi kardeşimiz şehadete yürüdü. Şahsımın da bir maden mühendisi olması hasebiyle, çok derin birüzüntü içerisinde olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

-PROTOKOLE İMZA-

Törende, 250 İSTE öğrencisine burs sözü veren İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, yeni dönemin üniversiteye hayırlı olmasını diledi. Tören sonrası, Rektör Depci ve Başkan Tosyalı, burs için protokol imzalarını attı.

-MESAJI GENÇLERE-

2022- 2023 Akademik yılının açılış dersini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Akademisyeni, TÜBA Asosiye üyesi ve Küresel Genç Akademi üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere verdi. Konuşmasında, geleceğe şekil vermek için geçmişi bilmek zorunda olduğumuzu, geçmişi bilmezsek de gelecek hakkında konuşamayacağımızı belirten Bakırdere, gençlere; “fırsatları kaçırmamalarını, kabuklarını kırmalarını, baskı altında çalışmaktan korkmamayı, gösterilenle yetinmemeyi, hedefi baştan belirmeyi ve olaylar karşısında tepkisiz kalmamayı, hedef odaklı çalışmayı, hayata tutunmayı” tavsiye etti.

Programda yer alan konserler, Bartın’da yaşanan elim kaza sebebiyle iptal edildi.

Tamer Yazar