Furkan Apartmanı davasında beraat

Gaziantep’in Nizip ilçesinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan Furkan Apartmanı’na ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme, Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay hakkında beraat kararı verirken, Yılmaz Şahin Yurtyapan’a 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Firari sanıklar Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever’in dosyaları ayrıldı. Aileler adliye önünde karara tepki gösterdi. Duruşma öncesinde […]

Gaziantep’in Nizip ilçesinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan Furkan Apartmanı’na ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme, Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay hakkında beraat kararı verirken, Yılmaz Şahin Yurtyapan’a 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Firari sanıklar Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever’in dosyaları ayrıldı.

Aileler adliye önünde karara tepki gösterdi. Duruşma öncesinde Nizip Adalet Sarayı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ailelerin avukatları ve yakınları da duruşmada hazır bulundu.

Savcı, Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Yılmaz Şahin Yurtyapan için “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan üst sınırdan ceza talep etmişti. Nejdet Alpay ise beraat talebiyle yargılandı.

Olayla ilgili olarak müştekiler, sanıkların olası kast suçundan cezalandırılmasını ve kamu görevlilerinin de yargılanmasını istediler.

Furkan Apartmanı’nın enkazında yakınlarını kaybeden Elif Buse Kaplan, adalet talebini şu sözlerle dile getirdi: “Deprem ülkesinde kolon kesmek, asma kata daire yapmak, bunlara elektrik, su, doğalgaz bağlamak bile bile ölüme sebebiyet vermek değilse nedir? Bu açık bir kasttır. Adalet mülkün temelidir, bize adaleti temel yapın.” – Volkan İcil-

Exit mobile version