Galatasaray 10 kişi kalan Beşiktaş’ı yendi!

Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş’ı  Ali Sami Yen Rams Park’ta 21 yenerek haftayı üç puanla kapattı. Süper ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde yoluna yenilgisiz devam eden Galatasaray, taraftarının da desteğiyle Beşiktaş’ı Arjantinli süperstarı Mauro Icardi’nin biri penaltıdan olmak üzere iki golüyle puansız gönderdi. Mauro İcardi tarihe geçti! Icardi bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 15 resmi maçta […]

Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş’ı  Ali Sami Yen Rams Park’ta 21 yenerek haftayı üç puanla kapattı. Süper ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde yoluna yenilgisiz devam eden Galatasaray, taraftarının da desteğiyle Beşiktaş’ı Arjantinli süperstarı Mauro Icardi’nin biri penaltıdan olmak üzere iki golüyle puansız gönderdi.

Mauro İcardi tarihe geçti!

Icardi bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 15 resmi maçta forma giyerken, bunların 12’sinde gol attı! Bu süreçte 14 gol atıp, 4 de asist yapan tecrübeli futbolcu, sadece 4 mücadeleyi boş geçti (Ljubljana (d), Kayserispor (d), Kopenhag ve Ankaragücü maçları).

Böylece Mauro Icardi, 8 gollü Gheorghe Hagi’yi geçti ve 10 golle Galatasaray formasıyla derbilerde en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

23. dakikada  Amartey’nin uzaklaştıramadığı topta araya giren Mauro Icardi, Mert Günok’la karşı karşıya pozisyonda aşırtma vuruşu yaptı. Tecrübeli eldiven, son anda topu çelmeyi başardı.
ancak maçın  26. dakikasında  kaleci Mert Günok’un uzaklaştırmak istediği topu Kaan Ayhan yarı alanda kafayla ceza sahasına çevirdi. Icardi’nin dokunduğu top Colley’den sekip bu oyuncunun önüne düştü. Icardi’nin ayağının ucuyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Mert’in müdahalesine rağmen ağlara gitti: 1-0.

Karşılaşmanın 30. dakikasında Beşiktaş 10 kişi kaldı. Savunma arkasına atılan topa çıkan kaleci Mert Günok, ceza sahası dışında topa eliyle müdahale etti. Oyunu devam ettiren Halil Umut Meler, VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu tekrar izledi ve tecrübeli kaleciyi kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. İlk yarı Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın  69. dakikasında  kaleci Ersin’in uzun vuruşunda Ghezzal kafayla arkaya aşırttı. Sağ kanattan topla hareketlenen Rosier, Angelino’dan sıyrılıp çizgiye kadar indi Rosier’in penaltı noktasına doğru çevirdiği topu Chamberlain bekletmeden yaptığı vuruşla ağlara gönderdi ve eşitmiği sağladı.

Karşılıklı atakların yapıldığı maçta 80. dakikada  Galatasaray’ın sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta Mertens’in ortasında Torreira’nın yaptığı kafa vuruşunda Amir’den seken topa hakem Halil Umut Meler oyuncunun elle müdahale yaptığına hükmetti ve penaltı noktasını gösterdi.

82′ Penaltıda topun başına geçen Mauro Icardi meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Galatasaray, bir kez daha öne geçti ve maç uzatma dakikalarının sonunda Galatasaray’ın  galibiyetiyle bitti! (Sami Gökçe)

 

Exit mobile version