Galatasaray, ‘Devler Ligi’ serüvenine başlıyor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında, yarın İsviçre’nin Young Boys takımıyla karşılaşacak. Maç, Bern kentindeki Wankdorf Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak ve TRT 1 ile Tabii platformundan canlı olarak yayınlanacak. Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig’de 102 puan toplayarak rekor kıran Galatasaray, üst üste ikinci, toplamda ise 24. şampiyonluğunu elde etti. Ancak ülke puanı nedeniyle, […]

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında, yarın İsviçre’nin Young Boys takımıyla karşılaşacak. Maç, Bern kentindeki Wankdorf Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak ve TRT 1 ile Tabii platformundan canlı olarak yayınlanacak.

Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig’de 102 puan toplayarak rekor kıran Galatasaray, üst üste ikinci, toplamda ise 24. şampiyonluğunu elde etti. Ancak ülke puanı nedeniyle, Şampiyonlar Ligi’ne play-off turundan başlıyor. İsviçre Süper Lig’de geçen sezon şampiyon olan Young Boys da aynı turda mücadele edecek.

İki takım arasındaki rövanş maçı 27 Ağustos Salı günü İstanbul’da yapılacak. İki maç sonunda galip gelen takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 36 takımlı yeni formatında yer alacak.

Galatasaray’ın Durumu
Galatasaray, Young Boys maçı öncesinde 3 resmi maç oynadı. Sezonu Turkcell Süper Kupa’daki 5-0’lık Beşiktaş yenilgisiyle açan sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’de ise Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1 mağlup etti. Sezon öncesinde yapılan 5 hazırlık maçında ise 2 galibiyet ve 3 yenilgi aldı.

Young Boys’un Durumu
Young Boys, İsviçre Süper Lig’ine kötü bir başlangıç yaptı. 5. haftayı geride bırakan sarı-siyahlı takım, 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. 6 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü ve 12 takımlı ligde 11. sırada bulunuyor. Tek galibiyetini İsviçre Kupası’nda amatör Printse-Nendaz’ı 10-0 yenerek elde etti.

Hakemler
Maçı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Daniel Siebert yönetecek. Yardımcılıklarını Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapacak. Dördüncü hakem ise Daniel Schlager olacak. Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında Christian Dingert ile yardımcısı Benjamin Cortus görev alacak.

Galatasaray’da Eksikler
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen 2 maç cezası nedeniyle Young Boys karşılaşmalarında yedek kulübesinde yer alamayacak. Ayrıca, milli oyuncu Kaan Ayhan da Sparta Prag maçındaki kırmızı kart cezası nedeniyle oynayamayacak. Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez, sağ üst arka adale grubunda yaşadığı sakatlık nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

Wilfried Zaha’nın transfer görüşmeleri nedeniyle, ve üst solunum enfeksiyonu geçiren Derrick Köhn’ün durumu ise maç saatinde belli olacak.

Kadro
Galatasaray’ın Young Boys maçları için UEFA’ya bildirdiği kadro şu futbolculardan oluşuyor:

Fernando Muslera, Günay Güvenç, Ahmet Şen, Davinson Sanchez, Leo Dubois, Derrick Köhn, Kaan Ayhan, Elias Jelert, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Metehan Baltacı, Kerem Demirbay, Gabriel Sara, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi, Michy Batshuayi. – Volkan İcil-

Exit mobile version