Galatasaray’dan tarihi çağrı!

Cumhuriyetimizin 100. yılında Süper Kupa finalinin Riyad’da oynanması kararına Galatasaray divan kurulu üyelerinden tepki geldi. Üyeler TFF’nin kararının gözden geçirilmesi için  Galatasaray Divan kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdı. Divanı toplantıya çağıran yöneticiler kulüp yönetiminden, maçın Türkiye Cumhuriyeti topraklarında oynanması talebini Cumhurbaşkanlığı ve TFF’ye iletmesini isteyecek. Sözcü ‘de yer alan habere göre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)Galatasaray ile […]

Cumhuriyetimizin 100. yılında Süper Kupa finalinin Riyad’da oynanması kararına Galatasaray divan kurulu üyelerinden tepki geldi. Üyeler TFF’nin kararının gözden geçirilmesi için  Galatasaray Divan kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdı.

Divanı toplantıya çağıran yöneticiler kulüp yönetiminden, maçın Türkiye Cumhuriyeti topraklarında oynanması talebini Cumhurbaşkanlığı ve TFF’ye iletmesini isteyecek.

Sözcü ‘de yer alan habere göre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)Galatasaray ile Fenerbahçe’nin karşılaşacağı Süper Kupa finalinin 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacağını açıklarken bu konuda iki kulübün onayının da aldığını duyurmuştu.

TFF’nin bu kararı sporseverler tarafından çok tartışıldı. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları karşılaşmanın Suudi Arabistan’da oynanmasına karşı çıkmış ve bunu çeşitli platformlarda dile getirmişti. Bu tartışmalar üzerine Galatasaray yöneticilerinden bir grup Cumhuriyetimizin 100. yılında maçın Türkiye toprakları dışında oynanmasından rahatsız olduğunu açıklayıp önemli bir adım attı.

Divan başkanlığına iletilen dilekçelerde, 10 Kasım’dan önce olağanüstü toplanılması ve karşılaşmanın Türkiye’de oynanması için kulüp yönetiminin harekete geçirilmesini istedi.

Ezeli rakiplere çağrı
Divan kurulunu toplantıya davet eden Galatasaray yönetiminin çağrısı şöyle:

“Atatürk’ün emaneti olan cumhuriyetimizin en anlamlı ve sembolik kupası, ülkenin en eski ve en büyük iki kulübü arasında oynanarak daha da anlamlı hale gelecektir. Finalin Türkiye topraklarında, milli birlik ve bayram havasında oynanmasını istiyoruz”

Sarı-kırmızılı üyeler, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın divan başkanlarını da bu konuda göreve davet etti.  Galatasaray Divan kurulu, gelecek hafta toplanacak. (Meriç Demiray)

Exit mobile version