GastroAfyon Festivali’nde Hatay lezzetleri öne çıktı

Akdeniz Bölgesi’nde ‘Yılın En İyi Kooperatifi’ unvanına sahip olan Hatay Gökkuşağı Üretim ve İşletme Kooperatifi, Hatay’ı ve yerel mutfağını bu kez Afyon’da tanıttı. Afyonkarahisar 6. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nde en çok ziyaret edilen standı oluşturarak Hatay’ın gururu oldu. Kooperatif Başkanı Kıymet Elmas, depreme rağmen hedef büyüttüklerini ifade etti. Hatay Gökkuşağı Üretim ve İşletme […]

Akdeniz Bölgesi’nde ‘Yılın En İyi Kooperatifi’ unvanına sahip olan Hatay Gökkuşağı Üretim ve İşletme Kooperatifi, Hatay’ı ve yerel mutfağını bu kez Afyon’da tanıttı. Afyonkarahisar 6. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nde en çok ziyaret edilen standı oluşturarak Hatay’ın gururu oldu. Kooperatif Başkanı Kıymet Elmas, depreme rağmen hedef büyüttüklerini ifade etti.
Hatay Gökkuşağı Üretim ve İşletme Kooperatifi, festival boyunca zengin Hatay mutfağını ve kültürel mirasını tanıtarak Türkiye’nin gastronomi haritasındaki yerini güçlendirdi. Üç gün süren etkinlik, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen ziyaretçilere Hatay’ı tanıtma fırsatı sundu.
Festivalde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, birçok milletvekili, il protokolü ve vatandaşlar yer aldı. GastroAfyon Festivali, değerli şefler ve gastronomi tutkunlarıyla renklendi. Hatay’ın coğrafi işaretli yöresel yemekleri, katılımcılarla buluştu ve ziyaretçiler, özel stantlarda bu lezzetleri tatma ve workshop etkinlikleri ile tanıma fırsatı buldu.
Kıymet Elmas, festivalin lezzet keşfinin yanı sıra kültürel etkileşim ve şehrin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Hatay’ın geçmişi ve geleceğini mutfak kültürüyle birleştirerek önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Elmas, “Hatay gastronomi şehri olma unvanını hem lezzetleri hem de kültürel mirasıyla hak ediyor. Bu tür etkinlikler, Hatay’ın ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı için büyük önem taşıyor,” dedi.
Ayrıca, Hatay Gökkuşağı Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak, Ekim sonu veya Kasım başında Hatay Valiliği ile birlikte düzenlenmesi planlanan Ankara’daki 5 günlük festivale de katılacaklarını duyurdu.

Exit mobile version