Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GASTRO’da “ Usta-Çırak Buluşması”

Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim,

Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilen ilimiz Defne ilçesindeki Nimet Fahri Öksüz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde, “Usta-Çırak Buluşması” etkinliği kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, hazırlanan yöresel yemekler jürinin beğenisine sunuldu.
DOĞAKA ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan platformda ana yemek, ara sıcak, meze, çorba, salata ve tatlıdan oluşan 15 çeşit yiyeceğin hazırlığını yapan katılımcılar, en güzel ürünü çıkartmak için çaba sarf ettiler. Dünyanın farklı noktaları ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen yemek bölümü mezunu eski ve yeni öğrenciler, okullarında düzenlenen etkinlikte hünerlerini sergileme olanağı bulurken, düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller de verildi.
Etkinlik kapsamında, geçmiş yıllarda mezun olan ve yurt dışı ile Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında önemli otel ve restoranlarda çalışan katılımcılar, tecrübelerini, yeni öğrencilerle paylaşma fırsatı buldu.
Yarışma, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. -Cemil Yıldız-