Gastronomi Evi yoluna özel uygulama güzel!

Peki Eldeki Diğerleri Ne Olacak? Eski Antakya içinde devam eden zemin düzenleme ve yenileme çalışmaları, kış aylarında da devam ediyor. Ancak bazı sabahlar erken saatlerde çalışmaya başlayan iş makinelerinin yarattığı gürültü de yolların yürünemez halleri de şikayet konusu oluyor. Bir tarafta Antakya Belediyesi, diğer tarafta Hatay Büyükşehir Belediyesi, eski kentin binaları ve yolları konusunda geliştirdikleri […]

Peki Eldeki Diğerleri Ne Olacak?

Eski Antakya içinde devam eden zemin düzenleme ve yenileme çalışmaları, kış aylarında da devam ediyor. Ancak bazı sabahlar erken saatlerde çalışmaya başlayan iş makinelerinin yarattığı gürültü de yolların yürünemez halleri de şikayet konusu oluyor.

Bir tarafta Antakya Belediyesi, diğer tarafta Hatay Büyükşehir Belediyesi, eski kentin binaları ve yolları konusunda geliştirdikleri projelerin restorasyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Kış ayları olmasına rağmen ara vermeyen çalışma zaman zaman sıkıntı yaratırken, uzayan işler şikayetlere de neden oluyor.

-9 BİLE OLMAMIŞ!-

Bu konuda konuşan bir işletmeci, özellikle iş makinelerinin çok erken saatlerde çalışmaya başladığını söylerken, “Baktığınızda, saat sabah 9 bile olmamış, ama iş makinesi çalışıyor. Sonuçta bu sokaklar birçok butik otele de ev sahipliği yapıyor. Uyuyan insanlar var. Tatil için gelmişler var. O saatte dinlenenler var. Sakin bir sabahın kahvaltısını yapmak isteyenler var. Tamam, iş de yapsınlar ama… Bu kadar erken saatte değil!” eleştirisini paylaşıyor.

-ADİL Mİ?-

Birçok yerde gerçekleşen zemin çalışması nedeniyle yolların yürünemez halde olduğuna da dikkati çekenler, Hatay Gastronomi Evi’nin olduğu sokağın zeminine bu nedenle yapılan geçici ‘ahşaptan yolun’ bir benzerinin diğer yerler için de düşünülmesi gerektiğinin altını çiziyor, “Herkes için adil olmakta fayda var” demeyi de ihmal etmiyor.

Tamer Yazar

Exit mobile version