Gastronomi’de İlk Adım

Hatay Büyükşehir Belediyesi, UNESCO’nun Hatay için verdiği “Gastronomi Şehri” kararı sonrası ilk toplantıyı akademisyenler, turizm uzmanları, GURME’ler, lokanta sahipleri ve basınla gerçekleştirdi. Dün gerçekleşen toplantıda konuşan BŞB Başkanı Lütfü Savaş, GASTRONOMİ ve EXPO HATAY kazanımlarının Hatay için “İKİ ALTIN BİLEZİK” olduğunu, bu altın bilezikler elden çıkarılmazsa Hatay’ın kazanacağının altını çizdi. Başkan Savaş, “Gastronomide ilk adımımız, […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi, UNESCO’nun Hatay için verdiği “Gastronomi Şehri” kararı sonrası ilk toplantıyı akademisyenler, turizm uzmanları, GURME’ler, lokanta sahipleri ve basınla gerçekleştirdi.

Dün gerçekleşen toplantıda konuşan BŞB Başkanı Lütfü Savaş, GASTRONOMİ ve EXPO HATAY kazanımlarının Hatay için “İKİ ALTIN BİLEZİK” olduğunu, bu altın bilezikler elden çıkarılmazsa Hatay’ın kazanacağının altını çizdi. Başkan Savaş, “Gastronomide ilk adımımız, 20 günde bir düzenlenecek tanıtım etkinlikleriyle, Hatay’ı, sahip olduğu güzellikleriyle ülke ve dünya gündeminde tutmak” dedi. “Tanıtım hamlesi yapmalıyız” diyen Savaş, ilk etapta bu projede yer almak isteyen kişi ve kurumların belirlenerek acilen bir yol haritasının çizileceğini bildirdi.
-SAVAŞ ALGISI YIKILDI-
BŞB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ağırlıklı girişim ve tanıtım çalışmaları sayesinde Hatay’la ilgili “SAVAŞ ALGISI”nın yıkıldığını da belirttiği açıklamalarında, “Ben, neredeyse her hafta sonu bir Yaygın TV, gazete, dergi ya da dünyaca ünlü yayın organlarına açıklamalar yapıyorum, tanıtımlar yapıyorum. Valiliğimizin de bu konuda ciddi çalışmaları var, bu sayede ilimizde ilgili ‘savaş algısı’ yok olmuş durumdadır. Şimdi sırada turizmi teşvik edecek diğer hamleleri yapmak var. Gastronomi Şehri ve Hatay Expo 2012 öncesi Hatay’da şimdiden otellerde zaman zaman yer bulabilmenin güçleştiğini söylemek isterim” dedi.
-GASTRONOMİ SOKAĞI-
Savaş’ın açıklamalarına göre, Antakya’da ilk etapta “Gastronomi Sokağı” doluşturulacak. Projede yer almak isteyen ilgili herkes dinlenecek. Başka illerdeki fuarlarda Hatay’la ilgili yanlış algı yaratacak, ilimizi tanıtma amaçlı satışlara izin verilmeyecek. Destek vermek, katkı sunmak isteyen siyasetçi, bürokrat, seçilmiş, yönetici, uzman yada STK’lardan yararlanılacak.
Hatay BŞB’nin dünkü toplantısı öncesi kısa açış konuşması yapan Başkanlık Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, “Gastronomi Şehri” başarısının 6 aylık çalışmanın ürünü olduğunu, Hatay’ı marka şehir, stratejik şehir yapmak uçun uzun vadeli bir Master Plan’la başarılabileceğini, Hatay’ın artık aşçı ihraç etmesi gerektiğini, bunun için Gastronomi akademisi kurulması gerektiğini, 90’a yakın coğrafi işaretleme ve 70 marka ürün almak gerekliliğini belirterek, “Gastronomi Şehri olduk. Ancak asıl savaş şimdi başlıyor. Bu başarıyı Hatay içi taçlandırmalıyız” açıklamasında bulundu.
Danışman Ömer Faruk Çelebi’nin aslen Dörtyollu olup, yaşamının büyük bölümünü yurt dışına geçirdiği, İngiltere Londra Üniversitesi’nde görev yaptığı, dünyada 100’ün üzerinde ülkeyi gezdiği, turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda gözlemleri olduğu, 6-7 dil konuşabildiği kaydedildi. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version