Gazeteciler, Hatay’da depremzedelerle buluştu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen gezi kapsamında, ulusal ve uluslararası 200 basın mensubu, Hatay‘daki deprem bölgesindeki son gelişmeleri yerinde inceledi. Gezi, İskenderun ilçesinde başladı ve çeşitli noktalara yapılan ziyaretlerle devam etti. İlk olarak gazeteciler, İskenderun ilçesindeki Üsküdar Belediyesi Konteyner Kent’e giderek, depremzedelerle bir araya geldi. Afetzedelerin yaşadığı koşulları yerinde gözlemleyen basın mensupları, duygusal anlar yaşadı. […]

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen gezi kapsamında, ulusal ve uluslararası 200 basın mensubu, Hatay‘daki deprem bölgesindeki son gelişmeleri yerinde inceledi. Gezi, İskenderun ilçesinde başladı ve çeşitli noktalara yapılan ziyaretlerle devam etti.

İlk olarak gazeteciler, İskenderun ilçesindeki Üsküdar Belediyesi Konteyner Kent’e giderek, depremzedelerle bir araya geldi. Afetzedelerin yaşadığı koşulları yerinde gözlemleyen basın mensupları, duygusal anlar yaşadı.

Ardından gazeteciler, okul olarak kullanılan Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi ile Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan Gemisi’ni ziyaret etti. Bu gemilerde konaklayan yaklaşık 1000 kişiye destek olma amacı güden basın mensupları, afetin etkilediği bölgelerdeki yardım faaliyetlerini yakından takip ettiler.

Arsuz ilçesindeki Arpaderesi Kalıcı Köy Evleri’ne geçen gazeteciler, bölgede yürütülen çalışmaları yerinde gözlemleyerek, yerel halkın yaşadığı zorlukları anlama fırsatı buldular.

Hatay İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi’nde Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile bir araya gelen basın mensupları, bölgedeki afet koordinasyon çalışmalarına ilişkin bilgi aldılar. Daha sonra, deprem sonrasında yeniden inşa edilen Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek, sağlık sektöründeki yeniden yapılanma sürecini değerlendirdiler. – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version